SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goede prestaties indoor, op de weg en in het veld

Afgelopen weekend werden er weer goede prestaties geleverd door clubgenoten.

Zoetermeer, 11 maart 2023 – RIS-wedstrijd

De laatste indoorwedstrijd van het seizoen georganiseerd door RA, Ilion en De Spartaan in de indoorhal van Ilion te Zoetermeer. Hier sneuvelden enkele stokoude clubrecords op de zelden verlopen 50m horden. De eerste die dat deed, was JC Maas van Kesteren. Hij verbeterde het bijna 40(!) jaar oude clubrecord van Peter Waayer tot 7.89. Mina Chokri (MD) verbeterde op dezelfde afstand zowel het clubrecord bij de MD als de MC. Zij liep in vloeiende stijl over de horden en finishte in 8.20. Op de meerkamp eindigde zij als tweede. De hoogtesprong op p.r.-hoogte van 1,40m lukte net niet. Tessa van Vlaanderen (MC) dacht dat zij het clubrecord in handen had gekregen, maar dat was dus niet zo. Zij kwam over de meet in de eveneens goede tijd van 8.33. JC Jayden Matimbor probeerde de kogel buiten de bak te stoten (lees: over de banken). Dat lukte net niet, maar met 12.75m mag hij een nieuw p.r. bijschrijven.

JD Ferre Alkemade was de beste op de meerkamp met op plaats 2 een oude bekende: Lieven Vreugdenhil. ’s Morgens nog gevoetbald (en met pech verloren met 3-2) bleef hij slechts 20 punten achter op Ferre in de einduitslag.

Uitslagen

Apeldoorn, 11 maart 2023 – NK studenten

Een zilveren plak voor Cato Graswinckel op pols met 3.20m. Op de 800m viel Tomas van Wijngaarden ondanks een goede tijd van 1.57.60 buiten de medailles (5e).

Uitslagen

Markelo, 11 maart 2023 – Zorgsaam Crosscircuit

Afgelopen zaterdag heeft RA-atlete Laurien te Nijenhuis in Markelo het Zorgsaam Crosscircuit op haar naam geschreven. Op een zonovergoten, maar ook deels besneeuwd parcours op de Hessenheem in Markelo was Laurien met afstand de snelste in de klasse vrouwen senioren op de 5 kilometer. Na eerdere overwinningen in Holten en Wierden, en tweede plaatsen in Rijssen en Hellendoorn, kon de eerste plaats in het eindklassement haar niet meer ontgaan. Maar om de eindoverwinning nog meer glans te geven gaf ze nog alles om ook op de slotdag goed voor de dag te komen.

Laurien heeft een lange historie bij dit crosscircuit. Als 6-jarige pupil zette zij al haar eerste wedstrijdpassen bij deze serie van vijf uitdagende crosslopen op of nabij de Sallandse Heuvelrug. 19 seizoenen later mocht zij zich uiteindelijk de sterkste van het deelnemersveld noemen en de hoogste trede van het podium betreden.

Uitslagen

Foto’s: Arne te Nijenhuis

Heusden-Zolder (België), 12 maart 2023

JC Beau van Balen kwam met 14.03m voor het eerst over de 14 meter met de kogel.

Uitslagen

Antwerpen (België), 12 maart 2023 – Supercrack finale

JD Robin v.d. Gaag (foto boven) was hiervoor uitgenodigd en hij maakt zijn uitnodiging meer dan waar door op de eerste plaats te eindigen op ver met 5.04m. Daarmee staat hij nu tweede op de Nederlandse seizoensranglijst, slechts 1 cm achter de nummer 1.

Uitslagen

Alphen a.d. Rijn, 12 maart 2023 – 20 van Alphen, Openingsklassieker

De grote wedstrijd van weleer is het niet meer, waar in het verleden ontzettend hard werd gelopen en de winnaar meestal een tijd noteerde van onder het uur. Die tijden zijn voorbij en met concurrentie van de City Pier Cityloop op dezelfde dag, moet deze wedstrijd het hebben van recreatielopers en andere afstanden. Veelzeggend is het aantal van 35 finishers in de wedstrijd over 20 km…. Finish was in het centrum van Alphen a.d. Rijn. M35 Ton Hettema werd knap vierde overall in een nieuw p.r. van 1.09.00.

Uitslagen

Den Haag, 12 maart 2023 – City Pier Cityloop

Hier werd hard gelopen en met een zuidwestenwind in de rug over de boulevard van Scheveningen, deden de RA’ers goede zaken. Eerstaankomende was Habtom Okbamichael die zijn p.r. enorm verbeterde en het bracht op 1.06.29. Met die tijd viel hij net buiten de top 10 (11e). Op plaats 29 zien we Ralph Nieuwenhuizen die nu de smaak te pakken heeft op de langere afstanden met als resultaat een prachtige tijd van 1.08.50. Niels Baljet finishte ook nog onder de 1.10 met 1.09.37. Marco van Etten zat er net boven met 1.10.01. ook een fraaie tijd. Robert Willemse (M50) benaderde zijn p.r. (1.13.03) op deze afstand met zijn tweede tijd ooit: 1.13.41. Hij werd er tweede mee in zijn categorie en laat zien dat hij in vorm komt voor de komende Rotterdam Marathon. M50 Winston van Gemd was geveld door corona. M50 Patrick Kwist liep op zijn startnummer en finishte in 1.16.31.

Eerstaankomende dame van RA was Nikita van Lierop met de uitstekende tijd van 1.19.04. Ze werd daar 18e mee. Dat is een mooie opsteker voor de komende Rotterdam Marathon. Sanne Mooldijk werd 36e in 1.22.59. Merle de Zwart kwam tot 1.28.02 (53e). Voor de overige uitslagen: zie de link hieronder, want het is niet mogelijk om in de uitslagen op club te zoeken (helaas).

Uitslagen