Sportnieuws

Brons voor Bonevacia en Klein Ikkink bij EK indoor

Istanbul (Turkije), 2 – 5 maart 2023 –  EK indoor

Vier RA’ers waren door de Atletiekunie afgevaardigd naar de Europese indoorkampioenschappen die in het Turkse Istanbul werden gehouden.

Op de laatste dag kwamen Isaya Klein Ikkink en Liemarvin Bonevacia uit in de nationale 4 x 400m ploeg. Bonevacia, ervaren als hij is, had 2 jaar geleden goud gewonnen op dit onderdeel. Isayah Boers (Phanos) beet het spits af en gaf het stokje over aan onze 19-jarige Isaya. Die kweet zich met verve van zijn taak en hoewel hij in de laatste bocht wat ingesloten raakte, kan hij terugzien op een zeer geslaagde debuutrace. Stadgenoot Ramsey Angela (PAC) liep ook uitstekend en gaf het stokje als vierde over aan slotloper Liemarvin. Na 60m had Liemarvin nummer 3 ingehaald en wist de derde plaats tot het eind te consolideren. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Tijd was 3.06.57 en dat is maar een halve seconde boven het Nederlands record (3.06.06).

V.l.n.r.: Liemarvin Bonevacia, Isaya Klein Ikkink, Ramsey Angela en Isayah Boers.

Op vrijdag kwamen er al drie in actie. Isaya Klein Ikkink beleefde zijn debuut op een groot internationaal toernooi. In zijn serie over 400m kon hij het net niet bolwerken om bij de eerste 2 finishers in zijn serie van de 400m te komen, maar liep weer een uitstekende tijd van 46.74. Liemarvin Bonevacia, tweevoudig winnaar van de bronzen medaille (2017 en 2021), werd op deze afstand tweede in de laatste serie in 46.87. In de halve finale, startend vanuit baan 2, redde hij het niet en werd vierde waar de eerste drie aankomenden doorgingen naar de finale. Dat was een teleurstelling voor hem. Tijd: 46.60.

Marissa Damink, eveneens debuterend op een groot indoortoernooi, kwam uit op de 1.500m en liep daarin geruime tijd achter in het veld. In de laatste ronden stoomde ze wel op naar voren, maar het was niet genoeg om bij de eerste drie aankomenden te geraken. Niettemin wederom een goede tijd van haar met 4.11.38.

Op zaterdag kwam Zoë Sedney in actie op de 60m horden (van wie trouwens te weten zijn gekomen dat ze geen water lust……). Als derde kwalificeerde zij zich voor de halve finale op zondagmorgen. Daarin werd ze helaas uitgeschakeld voor de finale die op zondagavond verlopen zou worden. Ze vond het zeker niet haar slechtste race van het seizoen. Haar start was OK en ze zat in de sterkste halve finale. Ze had bij de eerste vier moeten finishen om door te kunnen gaan naar de finale. Helaas lukte dat niet. Daar baalde ze wel van.

Uitslagen

Filmpje serie Isaya

Filmpje serie Liemarvin

Filmpje halve finale Liemarvin

Filmpje serie Marissa

Filmpje halve finale Zoë

Filmpje finale 4 x 400m

Bibliotheek alle filmpjes