Wedstrijden & Uitslagen

Tweemaal zilver en éénmaal brons bij NK indoor senioren

Apeldoorn, 18 – 19 februari 2023 – NK indoor senioren

De tweede dag stond in het teken van het fenomenale wereldrecord van Altis-atlete Femke Bol die op de 400m het 41 jaar oude record van Jarmila Kratochvilova naar de geschiedenisboeken verwees: 49.26!! Gefeliciteerd Femke namens Rotterdam Atletiek.

Hoe brachten de RA’ers het er vanaf dit keer? Geen gouden medaille deze editie. De oogst was 2x zilver en 1x brons.

De eerste zilveren medaille was voor Marissa Damink op de 1.500m. Vorig jaar was zij nog winnares. Zij liep geruime tijd op kop met Maureen Koster in haar kielzog. Met nog zo’n 4 ronden te gaan, nam Maureen de kop over en verhoogde het tempo. Marissa kon nog geruime tijd volgen, maar met nog 1,5 ronde te gaan, versnelde Maureen nogmaals. Dat was teveel van het goede voor Marissa. Toch een fraaie tweede plaats voor haar met een verbetering van haar p.r. met zo’n 3 seconden tot de uitstekende tijd van 4.10.80.

De tweede zilveren medaille was voor Liemarvin Bonevacia, kampioen van vorig jaar. Op de 400m moest hij zijn meerdere erkennen in Phanosatleet Isayah Boers, hoewel hij op het laatste rechte stuk nog aardig dichtbij hem kwam. Een prachtige bronzen plak voor Isaya Klein Ikkink die zich mooi aan Liemarvin kon optrekken vanuit baan 4 (Liemarvin baan 5). Isaya verbeterde zijn pasgelopen p.r. tot 46.28 en stelt zich daarmee kandidaat voor de 4 x 400m ploeg voor de komende EK indoor te Istanbul (3-5 maart). Hij voldeed met zijn tijd aan de limiet (46.35) voor dit kampioenschap. De trainingen op Papendal werpen dus zijn vruchten af. Het is trouwens de eerste keer in de geschiedenis van RA dat op de 400m indoor twee medailles zijn behaald in 1 kampioenschap.

Overige prestaties

Op de 60m twee RA-atletes in de finale: Zoë Sedney en Nargélis Statia. Zoë verbeterde tot tweemaal toe haar p.r. op deze afstand en bracht het in de finale op 7.34. Dat was goed voor plaats 5. Nargélis finishte als achtste in 7.52 (halve finale 7.50). Elaine den Exter werd in de halve finales uitgeschakeld.

Geen Zoë op de 60m horden, maar Morgann de Jong. Zij schopte het tot de finale waarin zij 7e werd in een nieuw p.r. van 8.74.

Lisa de Ruiter noteerde 2.13.92 op de 800m en ging niet door naar de finale. Cato Graswinckel (MA) en Mees de Jong (MB) werden resp. 8e en 9e op pols met 3.20m en 3.00m. Op datzelfde onderdeel ruikt Sam Kranse aan de 5 meter, een magische hoogte voor polsstokspringers. Sam kwam in zijn tweede poging over 4.90m en werd daar vierde mee. Zonder polsstok wist Wuill Vrolijk zijn p.r. op hoog te brengen tot 1.98m en viel daarmee net buiten de medailles omdat hij meer foutsprongen had.

Hensley Paulina was de enige RA’er die doordrong tot de finale van de 60m. Hij werd daarin 5e met 6.83. Drie jaar geleden behaalde hij zijn laatste medaille (brons) op dit onderdeel. Xavi Mo-Ajok ontbrak helaas op het appèl. Milco Hahury meldde zich na 2 rondjes aan in de voorste gelederen van de 1.500m. Hij moest in het begin uitwijken voor een valpartij voor hem, maar herstelde zich goed. Hij kon zijn beste seizoenstijd niet benaderen en finishte nog net onder de 4 minuten (3.59.95). M35 Waldy Lindeborg ontbrak twee weken bij de NK voor masters. Gisteren nog actief in Assendelft waar hij zijn snelheid testte op de 60m (7.36), vandaag kwam hij in actie op de 200m met als resultaat 24.06.

Tot slot nog een uitstekende prestatie van JD Robin v.d. Gaag in de kidsrun over 600m. In de laatste van de 12 series werd hij 4e en in de totaaluitslag 5e in een nieuw p.r. van 1.41.87.

Uitslagen NK

Uitslagen kidsrun