SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goede prestaties bij 2 NK’s en andere wedstrijden

Het was weer een druk (indoor)weekend voor de atleten van RA. Hieronder een bloemlezing van de diverse wedstrijden.

Apeldoorn, 11 – 12 februari 2023 – NK indoor AB-junioren

Geen enkele medaille dit keer voor RA en dat is wel eens anders geweest. Vorig jaar nog 2x zilver, voor Isaya Klein Ikkink (JA) op de 60m horden en voor JB Sebastiaan den Hartog (pols). MB Mees de Jong was nog aardig dicht bij een medaille op pols. Zij begon op 2.90m en haalde dat in haar derde poging. Ook voor 3.05m had ze 3 pogingen nodig. Ondanks dat het er goed uitzag op 3.15m, haalde ze helaas die hoogte niet. Doordat ze meer foutsprongen had dan het andere meisje dat ook tot 3.05m kwam, belandde ze op de ondankbare vierde plaats. Bij de MA kwam Cato Graswinckel tot dezelfde hoogte als Mees en eindigde op plaats 5. Ook een 5e plaats op pols voor JB Lucas Genisse met 3.55m.

In de finale van de 60m ging het er hard aan toe. Helaas moest Gyani Biekram in de halve finale de strijd voortijdig verlaten wegens een valse start. Jayden Matimbor noteerde tweemaal een tijd van 7.29 (zowel in de halve finale als de finale). Daarmee staat hij nu 13e in de AT-lijst van Nederland. Het is een verbetering van zijn eigen clubrecord met 1/100 van een seconde. Gyani sprong trouwens nog wel ver met 6 meter precies (10e).

Joris Tammes (JA) is na zijn schouderoperatie in augustus vorig jaar weer terug op de indoorbaan en kwam uit op de 60m en de 200m. Op dat laatste nummer belandde hij in de finale en werd daar 6e in 23.53 (serie 22.94). Arusha Biekram (MB) werd 7e in de finale van de 60m met 8.03. In die finale werd erg hard gelopen, want maar liefst 4 meiden liepen onder de 8 seconden.

Uitslagen

 

Schoorl, 12 februari 2023 – NK 10 km weg

Uitstekende weersomstandigheden voor dit NK, niet te koud en vrijwel geen wind. Daardoor werd er dan ook behoorlijk hard gelopen. Voor het eerst in zijn carrière werd M45 Lars Roosken Nederlands kampioen op de 10 km (midden op foto boven). Een paar weken geleden toonde hij al in vorm te zijn door 1.13 te noteren op de halve marathon. Zijn eindtijd: 33.04, een verbetering van maar liefst 1,5 minuut van zijn p.r.

Bij de M50 drie RA’ers bij de eerste 10: Robert Willemse (5e in een nieuw p.r. van 33.45), Patrick Kwist (6e in 34.17) en Winston van Gemd (8e in een nieuw p.r. van 36.07). Bij de senioren een mooie tiende plaats voor Benjamin de Haan in 28.56. Habtom Okbamichael en Milco Hahury ontliepen elkaar niet veel: plaats 29 en 30. Habtom noteerde 30.13 en Milco zat daar vlak achter met een nieuw p.r. van 30.15. Hij liep op een vervangend startnummer omdat zijn startnummer hem niet per post had bereikt. Tot slot een bronzen plak voor trainster Carla Ophorst (V60) in 44.44. M35 Ton Hettema zag af van deelname wegens een verkoudheid/griepje.

V.l.n.r.: Milco Hahury, Nederlands kampioen Lars Roosken, trainster Carla Ophorst, Winston van Gemd, Robert Willemse en Patrick Kwist.

Inlopen met v.l.n.r. Marco van Etten, Milco Hahury, Niels Baljet, Habtom Okbamichale en George Kweekel (nieuw p.r. met 34.26).

Uitslagen

Foto’s: Winston van Gemd en Niels Baljet

Torun (Polen), 8 februari 2023 – Copernicus Cup

Marissa Damink zette het clubrecord op de indoor zelden gelopen 1 Engelse mijl behoorlijk scherper en wel tot 4.31.85. Zij werd daar vierde mee. Dat record stond sinds 1989 op naam van Yvonne v.d. Kolk met 4.38.91. Zoë Sedney liep 8.21 op de 60m horden, maar die tijd was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale. Liemarvin Bonevacia noteerde 46.72 op de 400m en dat was goed voor zijn beste seizoenstijd.

Uitslagen

Metz (Frankrijk), 11 februari 2023 – Meeting Moselle Athlelor

Liemarvin Bonevacia won zijn serie 400m in zijn beste seizoenstijd van 46.29. Hij nam Isaya Klein Ikkink mee in zijn kielzog die een nieuw p.r. kon bijschrijven: 46.70. De tijd van Liemarvin bleek later de derde tijd van de dag te zijn.

Uitslagen

Amsterdam, 11 februari 2023 – Phanos indoor

M35 Waldy Lindeborg is weer terug op de indoorbaan en won de 60m in 7.48, een prima tijd. Hensley Paulina kwam tot 6.88 en werd daar tweede mee. MC Gift Achigwe was met 8.17 de snelste in de finale. In de finale van de 60m met horden haalde ze de finish niet. Dat deed Tessa van Vlaanderen wel, in 9.72. Nargélis Statia was de snelste bij de vrouwen met 7.59. Maruska Eduarda en Franka Blok werden 2 en 3 op de 60m horden in resp.  9.23 en 9.24, een close finish dus.

Uitslagen