Sportnieuws

Supertijden in Valencia voor Nieuwenhuizen en Mooldijk

Valencia (Spanje), 4 december 2022 – Marathon

Met een temperatuur van 11 – 12 graden was het in het Spaanse Valencia niet echt aangenaam om een marathon te lopen. Toch werden er zeer goede tijden gelopen. In een marathon waarin een debutant de vierde(!) tijd ooit liep met 2.01.53, bij de vrouwen de derde(!) tijd ooit gelopen werd (2.14.58), konden de twee aanwezige RA’ers natuurlijk niet achterblijven.

Ralf Nieuwenhuizen (links) en Sanne Mooldijk (2e van rechts) liepen in oktober 2021 hun eerste marathon. Dat was in Rotterdam (foto boven). Ralf fungeerde als haas voor Sanne en de eindtijden waren resp. 2.55.47 en 2.55.48. In Valencia gingen beiden voor betere tijden. Dat lukte! Ralf bleef zelfs onder de 2.30 uur met 2.29. 33. Sanne verbeterde haar p.r. tot 2.48.39 en dat is maar zo’n kleine 2 minuten boven het clubrecord.

Ralf is nu één van de 17 leden van RA (en haar voorgangers) die onder de 2.30 uur hebben gelopen.

Beiden proficiat met dit geweldige resultaat.

Uitslagen