Wedstrijden & Uitslagen

Clubrecord voor Broeksma bij Bruggenloop

Rotterdam, 11 december 2022 – 32e editie van de Bruggenloop

Gelukkig kon de 32e editie van de Bruggenloop dit jaar wel doorgang vinden. Onder behoorlijk koude omstandigheden moesten de deelnemers de in totaal 7 bruggen overwinnen waarvan de Van Brienenoordbrug als scherprechter fungeerde. Met 12.000 deelnemers was deze loop helemaal uitverkocht.

Sanne Broeksma (V35), reeds in het bezit van het clubrecord op de marathon, snelde nu naar een uitstekende tijd van 54.13. Dat is een verbetering van 20 seconden van het oude clubrecord dat op naam stond van Jessie Hulst uit 1996. Zij werd daar tweede mee in de wedstrijd, maar eerste bij de V35. Maar Sanne werd – bijna letterlijk – op de hielen gezeten door  oud-lid Nella Oenema die maar 2 seconden achter Sanne over de finish kwam en dus ook onder de oude clubrecordtijd bleef. Nella werd hier derde mee. Kerry Prise werd 5e in eveneens een nieuw persoonlijk record van 56.03.

Eerste RA’er bij de mannen was Arthur Camps die voor het eerst onder de 50 minuten wist te finishten met 49.45. Hij ging erg hard weg, met een groepje mee. Het ging goed op wat verkrampte buikspieren na. Ondanks een thermoshirt de buik toch wat koud. Een versnelling in de laatste km om onder de 50 minuten te duiken is gelukt en een nieuw p.r. met 2 minuten. M45 Lars Roosken is nu eindelijk blessurevrij en dat bewees hij door als eerste over de finish te komen in zijn categorie in een nieuw p.r. van 51.43. Robert Willemse werd ook eerste, maar dan bij de M50 in een mooie tijd van 52.29. Winston van Gemd (ook M50) was wat ziekjes geweest de week voor deze wedstrijd, maar kon toch een nieuw p.r. in zijn dagboek bijschrijven van 57.18.

Zie voor de overige resultaten de uitslagen