SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

RIS-indoor + NK Cross

Zoetermeer, 26 november 2022 – Eerste RIS indoorwedstrijd

RIS is een samenwerking van Rotterdam Atletiek, Ilion uit Zoetermeer en De Spartaan uit Lisse. Vanwege succes op herhaling! De samenwerking tussen Rotterdam Atletiek, de Spartaan en Ilion is door alle drie de verenigingen als goed en zeer waardevol ervaren. Door samen te werken is het mogelijk om met elkaar leuke wedstrijden te organiseren, zodat de verschillende organisatorische taken kunnen worden verdeeld tijdens de voorbereiding en tijdens de wedstrijddag zelf. Niet alleen noodzaak heeft ons doen besluiten om de samenwerking te continueren. De RIS wedstrijden
waren afgelopen indoorseizoen leuke, gezellige sportieve wedstrijden in een informele sfeer. Bovendien hebben we veel van elkaar geleerd. Dit indoorseizoen organiseren we onder de naam RIS indoor, vijf wedstrijden. Vandaag was de eerste uit deze serie van vijf wedstrijden.

Meisjes C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste drie plaatsen op de meerkamp werden ingenomen door RA-atletes: Gift Achigwe (1), Eva Bouman (2) en Yenthe Vreugdenhil (3). Alledrie wisten 1 of meer persoonlijke records te verbeteren. Vanwege een blessure aan haar elleboog, kon Tessa van Vlaanderen niet uitkomen op kogel.

Elsa de Groot (1e jaars C) werd 7e op de meerkamp.

Meisjes D
Cato Groen (eerstejaars) won de meerkamp in haar categorie en in de totaalstand van eerste- en tweedejaars eindigde ze op een keurige vierde plaats. Mina Chokri werd tweede op de meerkamp bij de tweedejaars achter één van de gezusters Favre van Leiden Atletiek.

Jongens C
Ook bij de jongens C waren de eerste drie plaatsen op de meerkamp weggelegd voor RA: Jayden Matimbor (1), Gyani Biekram (2) en Beau van Balen (3). Beau stootte de kogel het verst waarbij hij in een poging bijna zijn moeder, die aan het jureren was, als ‘mikpunt’ gebruikte. Ook wisten ze alledrie 1 of meer persoonlijke records te noteren. Dat deed ook Maas van Kesteren met een mooi p.r. op de 60m horden. Op de meerkamp eindigde hij als 6e. Jayden sprong het hoogste van allemaal: 1.65m, waarbij de 1.70m toch zeker binnen zijn bereik ligt.

Koen Bouman was de beste op de meerkamp bij de eerstejaars JC met ruim 100 punten voorsprong op de nummer 2.

Jongens D
Tom Bouman en Ferre Alkemade ontliepen elkaar niet veel bij de tweedejaars D: 1247 om 1217 punten in het voordeel van Tom. Waarbij opgemerkt dat Ferre nog eerstejaars is. En in die categorie wist hij nipt te winnen van Sjoerd den Broek van AV Sparta die slechts 5 punten minder scoorde.

Al met al een geslaagde start van een serie van 5 wedstrijden. Volgende wedstrijd is op zaterdag 17 december a.s., eveneens in de indoorhal van Ilion te Zoetermeer, maar dan voor de pupillen.

Uitslagen

Foto: Debby Bouman

 

Tilburg, 26 en 27 november 2022 – Warandeloop, tevens NK Cross

NK Cross in november? Ja, in het voorjaar van 2022 kon dit kampioenschap nog niet plaatsvinden vanwege beperkende maatregelen. Deze wedstrijd geldt traditiegetrouw als selectiewedstrijd voor het EK Cross in december, maar voor de tweede keer in successie nu dus ook als Nederlands kampioenschap. En in maart 2023 is er alweer het volgende NK.

Marissa Damink (links op de foto)was de enige RA’er die individueel in de prijzen viel. Zij behaalde een zilveren plak op de korte cross (2.400m), slechts 3 seconden achter winnares Jetske van Kampen (Groningen Atletiek). Samen met Laurien te Nijenhuis (14e en rechts op de foto) en Lisa de Ruiter (15e en in het midden op de foto) won zij het verenigingsklassement bij de vrouwen korte cross.

In het verenigingsklassement bij de mannen lange cross was er een bronzen medaille voor RA, de eerste in de geschiedenis van de lange cross. Verantwoordelijk hiervoor waren Habtom Obdamichael (27e), Arthur Camps (35e) en Marco van Etten (40e).

Hoogste klassering bij de masters was voor M50 Robert Willemse met een vijfde stek. Vlak daarachter zat Winstond van Gemd, eveneens M50. M35 Ton Hettema werd 7e in zijn categorie.

In het verenigingsklassement bij de masters was er een vijfde plaats weggelegd voor RA. Vorig jaar waren ze nog de beste van Nederland.

Uitslagen