Sportnieuws

Zilver voor Patrick Kwist (M50) bij NK marathon

Amsterdam, 16 oktober 2022 – NK Marathon

Onder droge, zonnige, maar winderige omstandigheden werden de Nederlandse kampioenschappen marathon in de hoofdstad gehouden. Amsterdam beleefde een primeur met de zogenaamde RunPuck. Aan de live uitzending op TV en het NK marathon werd een unieke technologische innovatie toegevoegd: dankzij speciaal ontworpen RunPuck software kon van start tot finish de real-time prestaties van topatleten doorlopend worden gevolgd. Tijdens de uitzending was bijvoorbeeld te zien hoeveel meters de verschillende atleten uit elkaar liepen.

Patrick Kwist houdt niet van 020, maar doet wel graag mee met de NK marathon als het in 020 wordt gehouden. De benen voelden goed en hij kwam na 2.39.26 over de finish en dat was goed voor de zilveren plak. Het is zijn tweede zilveren medaille op dit nummer. De eerste behaalde hij als M40 in 2012. Driemaal was hij de beste van Nederland op de marathon: 2010, 2018 en 2019.

Naast Patrick waren er nog 5 RA’ers actief in Amsterdam. M35 Ton Hettema wist zijn p.r. met maar liefst 3 minuten te verbeteren en bracht het op 2.34.58. Helaas viel hij niet in de prijzen, maar met een 8e plaats mag hij heel tevreden zijn. Zeker omdat het de laatste weken niet echt soepel ging en hij onderweg last kreeg van een lastige bilspier. Dat trok de laatste 10 km naar zijn hamstring waardoor hij aan tempo moest inboeten. Steven Schless finishte net boven de drie uur in 3.05.12. Maar de snelste RA’er van de dag was de debuterende en bij Richard Kooijman trainende Engelsman Ruairidh MacDonald die in 2.31.33 over de meet kwam. Balwinder Singh Rana (M45) finishte in 3.19.00 en Cees Schouls (M50) in 3.25.05. Tot slot liep Olga Pijpers de halve afstand in 1.29.27 en werd daar 31e mee.

Aan support ontbrak het de lopers niet. Sanne  Mooldijk, Ralf Nieuwenhuizen, Winston van Gemd en Emma Boertjes waren vroeg in de ochtend (06.50 uur) en in de regen op de racefiets gekomen vanuit Rotterdam om de lopers aan te moedigen. Dat heeft zeker geholpen!

Patrick, boven en onder.

Na afloop. V.l.n.r.: Winston van Gemd, Eva van Boven, Emma Boertjes, Patrick Kwist, Steven Schless, Ton Hettema en Kristy Timmers. Kristy is oud-lid en liep de fantastische tijd van 2.47.43.

Uitslagen

Foto bij top van artikel: Bjorn Parée.

Rotterdam, 16 oktober 2022 – Bergse Plasloop

Naast de NK marathon, werd in Hillegersberg de Bergse Plasloop gehouden. Succes was er voor Ivar Meesen (A-junior) die de 10 km wist te winnen in 34.31. En was de enige van RA die in de prijzen viel.

Barendrecht, 16 oktober 2022 – Halve marathon

Aan wedstrijden geen gebrek dit weekend in de regio. In Barendrecht was er een loopweekend met verschillende afstanden met als hoofdnummer de halve marathon op zondag over een verbeterd parcours. Robert Willemse (M50) stond ingedeeld bij de M45 en eindigde keurig als tweede in 1.17.11 en in de totaaluitslag werd hij vijfde.

Uitslagen