Sportnieuws

Clubkampioenschappen + Blijdorp 10.000m

Rotterdam, 15 oktober 2022 – Clubkampioenschappen RA + Blijdorp 10.000m

De dag begon met regenachtige omstandigheden wat de prestaties op kogel en discus niet ten goede kwam. Aan het begin van de middag knapte het weer wat op en brak de zon ook nog door zodat het toch nog wat aangenaam weer werd.

Safouan Allach beleefde zijn debuut als starter en hij heeft zich uitstekend van zijn taak gekweten. De junioren CD en de pupillen namen deel aan een kleine meerkamp met de 800m als extraatje. Bij de MC was de strijd het spannendst. Gift Achigwe won met 1795 punten. Yenthe Vreugdenhil en Eva Bouman ontliepen elkaar bijzonder weinig gezien het puntentotaal van resp. 1725 en 1722. Op de 800m wisten Merel v.d. Horst, Stella Heijnen en Elin v.d. Berg hun persoonlijke records flink aan te scherpen. Bij de JPA sprong Robin v.d. Gaag naar een nieuw club- en baanrecord op ver met 5.12m.

De prijsuitreiking vond onder grote belangstelling buiten plaats en daarna was het aanschuiven voor het ‘diner’. De meesten hadden wat lekkers klaargemaakt en meegenomen. Na afloop was dan ook alles op.

Dank aan de juryleden en vrijwilligers voor deze clubkampioenschappen.

Peter Blommestijn.

Debby Bouman.

Starter Safouan Allach.

Start 100m JC met v.l.n.r. Tobias de Jong, Maas van Kesteren, Jayden Matimbor en David v.d. Velden.

Foto’s: Steven Bouman

Uitslagen

Blijdorp 10.000m

Deze baanwedstrijd over 25 rondjes is tijdens coronatijd ontstaan toen er geen of nauwelijks wedstrijden op de weg konden worden gehouden. Nu was er concurrentie van de halve marathon van Barendrecht, de Bergseplasloop en de marathon van Amsterdam. Derhalve helaas maar 1 serie met 13 deelnemers, maar die hebben goede prestaties geleverd. Beste prestatie was voor Altisatleet Cees Stolwijk (M70) die het Nederlands record op deze afstand met maar liefst een halve minuut wist te verbeteren tot 38.51,04. Hij is een trouwe bezoeker van deze 10.000m omdat hij hier altijd goed loopt. Meestal kondigt hij vantevoren aan dat hij een aanval ging doen op het NR, maar nu hield hij zich op de vlakte. En dat resulteerde in een geweldig nieuw NR bij de M70.

Lange tijd zag het er naar tijd dat Bastiaan van Graafeiland met de overwinning aan de haal zou gaan. De enige die hij niet had ‘gelapt’ was clubgenoot Pieter Bakx (M35). De motor van Bastiaan begon na zo’n 8.000m een beetje te haperen en Pieter ging versnellen. Pieter was uiteindelijk de snelste van allemaal in 33.48,22.

Sanne Mooldijk, gehaast door Ralf Nieuwenhuizen, was de enige vrouw in het deelnemersveld en zette een uitstekende tijd neer van 36.18,91. Dit was een prima voorbereiding op de marathon van Valencia die zij komende december wil gaan lopen.

Uitslagen