BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Vol atletiekweekend voor RA

Dit weekend zat bomvol met wedstrijden waaraan RA’ers aan deelnamen. Hieronder een kort overzicht.

Rotterdam, 2 september 2022 – Rotterdam Fast Five

Het weekend werd afgetrapt met de finale van het RunToday Baancircuit, traditiegetrouw op de Nenijto. De laatste wedstrijd betrof een 5.000m. Wel iets minder deelname dan voorgaande jaren, maar met prima prestaties en toch nog vele persoonlijke besttijden.

Beste prestatie was zonder meer voor Bram Anderiessen (AKU, Uithoorn) die een tijd van 14.05,05 liet afdrukken. Doel was om onder de 14 minuten te duiken en daar zag het lange tijd naar uit, gehaasd door Unitas-atleet Mahadi Abdi Ali. Dit soort tijden werden voor het laatst gelopen in 1993….

Snelste RA’er was Tomas van Wijngaarden met 15.46,27. Pieter Bakx (M35) bleef net boven de 16 minuten (16.01,10) en was tweede master. Ton Hettema (M35) volgde hem op de voet met 16.03.64 (3e). Laurien te Nijenhuis was de snelste dame van RA met 18.14,05. Vooraf mikte ze op een tijd van rond de 17.50. Als excuus kan gelden dat het haar eerste officiële 5.000m was.

In het voorprogramma was JC Abenaezer Abraham Iftar de snelste op de 600m in de uitstekende tijd van 1.36.73. Broer Leule (JD) was de snelste in zijn categorie. Bij de MC was er een 1-2-3 overwinning voor RA met Stella Heijnen als snelste, daarna Elin v.d. Berg, gevolgd door Miek Sluijter.

Op de hordennummers helaas niet veel deelnemers. Tijden vielen misschien door de tegenwind iets tegen. De 80m horden was een RA-serie met Yenthe Vreugdenhil als snelste.

De organisatie kreeg redelijke wat complimenten van de deelnemers over de leuke wedstrijd.

Eindstanden RunToday baancircuit.

Mannen
1. Tomas van Wijngaarden
2. Alvin Severijn
3. Ton Hettema

Vrouwen
1. Corinde van Es
2. Laurien te Nijenhuis
3. Yzara van der Born

Uitslagen

Recklinghausen (BRD), 3 september 2022 – C-interland met Nordrhein en Westfalen

Al jarenlang vindt deze interland plaats, om beurten in Duitsland en Nederland. Na drie jaar kon deze wedstrijd weer plaatsvinden. De nummers 1 en 2 van de C-spelen worden uitgenodigd voor deze wedstrijd. Gift Achigwe (nr. 1 op de foto) mocht meedoen op 2 onderdelen: de 80m horden en verspringen. Mees de Jong (nr. 7 op de foto) verdedigde de oranjekleuren op polshoog.

Gift presteerde uitstekend door op de honderdste van een seconde haar p.r. op de horden te evenaren met 11.87. Zij werd hier 2e mee, op 2/100 van een seconde afstand van de nummer 1, Ruby Jansen, de andere Nederlandse atlete. Op ver haalde ze de volle winst binnen met een nieuw p.r. van 5.42m! Mees deed het ook uitstekend door samen met een Duitse atlete op de eerste plaats te eindigen met 3.20m. Overigens wist Nederland deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Uitslagen

Spijkenisse, 3 september 2022 – 4e pupillencompetitie

De laatste wedstrijd van de pupillencompetitie regio Rijnmond vond plaats in Spijkenisse. Hoe brachten onze talentjes in de dop het er vanaf?

JPA1
Asiah Bunt werd 2e vandaag met Sam Huygen op een keurige vierde plaats. In het eindklassement werd hij mooi derde. Een prima prestatie.

JPA2
Vanaf wedstrijd nummer 1 liet Robin v.d. Gaag zich van voren zien. Zowel vandaag als in het eindklassement eindigde hij op de 1e plaats. Filippe Heiberg en Ferre Alkemade eindigden vandaag op in de top 10. In het eindklassement werd Ferre nipt vierde, op 15 punten afstand van de nummer 3. Koen Compeer werd 5e en Filippe Heiberg vinden we terug op plaats 5. Voorwaar prima prestaties.

JPB
Geen top 10 noteringen vandaag, al zaten David Tumbarell Rivera (11) en Vik Ben Zineb (12) er vlakbij. David werd trouwens 10e in het eindklassement en Vik zat daar vlak achter op de 12e plaats.

JPC
Fudayl El Karchouhi werd vandaag eerste met bijna 1200 punten. Odin Schipper werd 5e. In het eindklassement was het erg spannend, want hij eindigde nipt als eerste met slechts 9 punten voorsprong op de nummer 2 (2276 om 2267). Odin werd hier keurig 8e.

JPD
Ook hier een eerste en vijfde plaats vandaag en wel voor Aaron Maduro en Elijah Schipper. In het eindklassement waren de rollen omgedraaid en zien we Elijah bovenaan staan en Aaron op plaas 5.

MPA1
Slechts 2 deelneemsters van RA in deze categorie en die vinden we terug plaats 20 (Lorna van Wangare Ekarani) en 28 (Dalisha van der Schoor) van de rangschikking van vandaag.

MPA2
Cato Groen werd vandaag 5e en in het eindklassement neemt ze de ondankbare vierde plaats in.

MPB
Vier meisjes in de categorie waarvan Ayla Epker (14) en Sophie van Zoonen (15) de hoogstgenoteerden waren. In het eindklassement zien we echter 2 atletes in de top 10 staan: Ayla Epker (7) en Ivy van Veen (8).

MPC
Een mooie derde plaats voor Hayat Said Mohamed en een 8e plaats voor Leorah Maduro. In het eindklassement eindigden deze meisjes op respectievelijk plaats 5 en 6.

MPD
Aurélie Goldman werd 8e vandaag, maar 6e in het eindklassement. Goed gedaan.

Uitslagen

Eindklassement

Rotterdam, 3 september 2022 –  Rotterdam Ekiden

Onder voor de tijd van jaar warme omstandigheden vond alweer de 17e editie plaats van de Rotterdam Ekiden. Traditiegetrouw is RA met vele teams aanwezig. De organisatie was niet consequent in haar berichtgeving. Op de site stond duidelijk vermeld dat er dit jaar geen recordpoging kon worden gedaan: “Helaas is het in 2022 niet mogelijk een officiële recordpoging te doen. In 2023 is dit hopelijk wel weer mogelijk!” Toch werden bij de prijsuitreiking twee prestaties als Nederlands record aangekondigd…. Bij de keerpunten was er namelijk geen controle, zodat er makkelijk afgesneden kon worden (niemand deed dat natuurlijk…..). Ten tijde van dit schrijven, waren er nog geen uitslagen bekend. Wel kunnen we melden dat een team van RA tweede in de eindrangschikking is geworden. En dat de RA vijftigers een – nog vacant – clubrecord hebben gevestigd. De tijd was 2.34.58. Het zijn: Marc Peeters, Maarten van Veen, Winston van Gemd, Patrick Kwist, Sjaak v.d. Linde en Robert Willemse.  Hieronder enkele foto’s. Speciale vermelding verdient team Berkhof dat al jaren als 1 familie aan de Ekiden meedoet!

Team RAts (familie Berkhof) met v.l.n.r.: Danysha, Henk, Janneke, Marieke, Bas en Fleur.

Lopers en loopsters van de A-groep met in het oranje trainster Carla Ophorst.

De organisatie kondigde aan dat de RA 50’ers een Nederlands record hadden gelopen in hun categorie. Maar dat was dus niet zo, omdat:
1. de organisatie zelf inconsequent was (zie boven), en
2. de Atletiekunie geen Nederlandse records op de Ekiden erkent anders dan de (neo)senioren omdat de Atletiekunie internationaal in de pas wil lopen… Nou ja zeg!

Op de foto Maarten van Veen (boven) en Winston van Gemd (rechts).

Team RA Start. Boven v.l.n.r.: Laura Berveling, Faissel el Mouridi, René Kruis, Marian Millenaar , Andrea Vermeulen, Paula Vrolijk en Charlotte Schuurmans. Gehurkt is Maria Kroese.

Het snelste team van RA (links op de foto) werd tweede in het eindklassement.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaten teams van RA (voor zover na te gaan):

2. RAket: 2.29.32
5. RAzende 50’ers: 2.34.58 (clubrecord bij de M50)
7. RAzende jonkies: 2.40.24
11. RAuw: 2.44.35
14. RAtata: 2.51.21
24. RAggers: 3.04.52
39. RAtatouille (Olympia): 3.19.16
45. RApidos: 3.23.01
46. bRAnanas: 3.23.54
50. RAcket: 3.25.19
51. RAmonas: 3.27.18
72. RApperkennie: 3.36.17
74. RApapa: 3.38.38
79. RATSfamilie: 3.40.57
89. RAtjetoe: 3.47.35
91. RAbarber: 3.48.05
130. RAtatouille (Nenijto DE): 4.12.17
152. RA-start: 4.27.28

Uitslagen

 

Nijmegen, 3 september 2022 – NK Teams voor AB-junioren

Zowel de meisjes als de jongens hadden zich geplaatst voor deze finale. De jongens eindigden op de vijfde plaats en de meisjes zien we terug op plaats 8.

Meisjes
Gift Achigwe en Mees de Jong (gisteren nog actief in de C-interland) mochten vandaag ook meedoen. Mees verbeterde haar eigen clubrecord op pols tot 3.30m en werd hier tweede mee. Gift benaderde haar p.r. op de 100m horden tot op 2/100 van een seconde en werd ook 2e. Ook een tweede plaats voor Lora Poposka die de zware taak had om de 3.000m steeple te lopen.

Jongens
Hier werd mede het gemis gevoeld van Joris Tammes (JB) die wegens een operatie aan zijn schouder even geen wedstrijden kan doen. Er waren 2 overwinningen te noteren: het 4 x 100m team en Bas Stam op de 3.000m steeple.

Uitslagen

Amsterdam, 4 september 2022 – 54e editie(!) van de D-spelen

Alweer de 54e editie van deze Spelen die als officieus NK voor D-junioren wordt beschouwd. RA behaalde enkele medailles op deze dag.

Meisjes
Mina Chokri (D1) werd tweede in de finale van de 60m horden. Series en halve finale wist ze wel winnend af te sluiten. Een mooie zilveren plak voor haar dus, met een lichte verbetering van haar p.r. tot 10.18 (in de series. Finale 10.34). Ook een mooie tweede plaats op de 150m. Tijd was 21.91. Faith Tujeehut werd vierde op discus met 25.84m (27.24m in de kwalificatie).

Jongens
Een prachtige zilveren plak voor Lucius v.d. Velden (D1) op discus met 22.72m. Maar op speer behaalde hij de gouden plak met 34.81m.  Tom Bouman (D1) verbeterde zijn p.r. op de 1.000m steeple tot 3.36.66 en werd daar zesde mee. Broer Koen (D2) werd 7e op discus en 15e op kogel. Zeno Flink kwam uit op twee nummers: discus (4e) en hoog (27e). Enzo de Jong belandde helaas net buiten het podium op pols met 2.50m. Maar wel een verbetering van zijn p.r. met 20 cm.

Uitslagen