BaanatletiekWedstrijden & Uitslagen

NEK 2022

Amsterdam, 24 september 2022 – NEK – Nederlandse EstafetteKampioenschappen

Voor het eerst weer sinds 2019 werd zaterdag 24-09-22  het Nederlands estafette kampioenschap georganiseerd. Dit keer geen evenement van 2 dagen bij AV startbaan in Amstelveen, maar een aangepaste versie van 1 dag bij AV 1923 in Amsterdam.  Daarom was de naam ook gewijzing in ‘NEK Light’. Het was misschien een beetje wennen voor de vaste NEK-gangers maar op het parkeren na was het ook een prima locatie met een gezellige sfeer en superleuk dat deze wedstrijd in aangepaste vorm weer mogelijk was.

Aan de start dit jaar helaas maar 1 team van RA. Dit was een jongens U20 team bestaande uit Ota Aigbosuria (1), Jemairo Mac Andrew (4), Sebastiaan (2) en Benjamin den Hartog (3). Het nummer achter de naam geeft de volgorde van de lopers aan (zie ook bovenstaande foto). Op het programma stond de 4 x 100 m en de Zweedse estafette. Het doel van de jongens was om met hun team genaamd Bliksem op de 4 x 100m de finale te halen en om op de Zweedse estafette hun beste tijd – gelopen op de competitie – te verbreken.

Het finaledoel werd bereikt! De jongens gingen als vijfde door naar de finale om in de spannende finale nog net wat harder te lopen en een vierde plaats te behalen en dus net naast het podium te eindigen. Een prima prestatie zeker om te bedenken dat Jemairo nog maar een half jaar aan atletiek doet en buiten de competitie om nog geen andere wedstrijden heeft gedaan.

Het verbeteren van hun beste tijd op de Zweedse estafette is helaas net niet gelukt. Door iets mindere wissels en wat zwaardere weersomstandigheden bleef het team net 0.2 s boven hun pr. en eindigden ze op een zevende plaats in het algemeen klassement.

Al met al een zeer geslaagde gezellige dag waar veel indrukken en ervaring is opgedaan en waar hopelijk een zaadje geplant is voor de volgende edities van het NEK zodat er dan misschien meer RA-teams aan de start zullen staan!

Bertina den Hartog

Uitslagen