BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

NK junioren AB, competities enz.

RA was weer actief tijdens diverse wedstrijden. Behoorlijk warme omstandigheden op vrijdag en zaterdag met weinig wind, maar op zondag wisselvallige omstandigheden.

Amsterdam 17-19 juni 2022 – NK junioren AB

De van Ilion overgekomen Maurice Afognon gaf meteen maar zijn visitekaartje af door Nederlands kampioen te worden bij de B-junioren in de uitstekende tijd van 10.67 (serie 10.81 en halve finale 10.74). Dat is een nieuw clubrecord. Joris Tammes, 2e jaars B, behaalde zilver op de loodzware 400m horden in een nieuw p.r. van 56.90 (serie 1.00.45). Ook behaalde hij een mooie zilveren medaille op de 200m in 22.46 (+ 2.1 m/s).

Gyani Biekram (C) kreeg een DQ achter zijn naam op de 100m wegens een valse start. Datzelfde kreeg Isaya Klein Ikkink (JA), maar dan in de finale vanp de 110m horden wegens het onreglementair raken van de horde. Gezien zijn gelopen tijden dit seizoen, was hij een zekere medaillekandidaat.

JA Bas Stam leverde een formidabele prestatie op de 3.000m steeple door zijn p.r. met ruim een halve minuut te verbeteren tot 9.47.74. Dat was net niet goed genoeg voor het podium (4e). Een vijfde plek voor JA Bart Adriaanse op kogel met een nieuw p.r. van 13.95m.

De enige medaille bij de meisjes kwam op naam van hordenloopster Morgann de Jong (MA). Met slechts 9/100 van een seconde achterstand op winnares Denise Arisa (Ilion) werd zij tweede in een nieuwe beste persoonlijke tijd van 14.29.

Arusha Biekram (B), Yazz Dunya Mo-Ajok (B) en Yenthe Vreugdenhil (C) schopten het tot de halve finale van de 100m, maar werden daarin uitgeschakeld voor de finale. Yenthe en Anniek Poot werden ook in de halve finale van de 200m uitgeschakeld voor de finale.

Mees de Jong (nog MC) kwam tot een vijfde plaats op pols met een nieuw p.r. van 3.11m. Daarmee staat ze nu op de eerste plaats in de landelijke ranglijst over dit seizoen!

Uitslagen

Vlaardingen, 18 juni 2022 – 3e competitiewedstrijd pupillen

JPA2 Robin v.d. Gaag was weer de onbetwiste nummer 1 in deze categorie en staat na 3 wedstrijden bovenaan met meer dan 200 punten voorsprong op nummer 2. Vandaag was hij op alledrie de onderdelen de beste met uitstekende prestaties op de 1.000m (3.14.11) en ver (4.90m). Ferre Alkemade zien we op een keurige derde plaats en Koen Compeer op plaats 5.

Bij de JPA1 staat Pieter v.d. Horst nog net in de top 10. Bij de JPB lukte dat David Tumbarell Rivera net niet en staat op de 11e plek met slechts 20 punten achterstand op nummer 10.

Bij de JPC prima prestaties van Fudayl El Karchouhi en Reagan Finies die leidden tot resp. plaats 2 en 3 in het klassement van de dag. Reagan was veruit de beste met balwerpen: 25.63m.

Elijah Schipper (JPD) staat op een mooie tweede plaats en Aaron Maduro op een prima vierde plaats.

Bij de MPA2 staat Cato Groen het hoogste genoteerd met een tiende plaats. Bij de MPA1 nog geen top 10 noteringen. Maar dat gaat vast nog wel komen in de toekomst. Bij de MPB zien we Ayla Epker, Sophie van Zoonen en Ivy van Veen terug in de top 10 op resp. plaats 5, 9 en 10. Hayat Said Mohamed is de enige in de top 10 bij de MPC op plaats 8. Ook nog geen top 10 noteringen bij de MPD. Maar dat komt ook wel goed.

Uitslagen

Totaalklassement na 3 wedstrijden

Amersfoort, 19 juni 2022 – 8e Nationale A-games

Deze wedstrijd wordt wel beschouwd als het officieuze NK voor A-pupillen. Robin v.d. Gaag en Ferre Alkemade gingen met medailles weer huiswaarts. Beiden waren gisteren nog actief tijdens de pupillencompetitie van de regio Rijmond.

Ferre won het kogelstoten met 8.67m, met Robin op de derde plaats met 8.48m. Robin won het verspringen met 4.45m, een stuk minder dan gisteren (4,90m.). Maar de weersomstandigheden waren dan ook niet zo goed als gisteren. Robin behaalde nog een bronzen plak op de 1.000m waarbij hij vrijwel dezelfde tijd noteerde (3.14.14) als gisteren (3.14.11). Op de 60m belandde hij net naast het podium met 9.22 (serie 9.13).

Uitslagen

Barendrecht, 19 juni 2022 – 2e competitie masters

Druilerige omstandigheden in het begin, later wisselvallig en aan het eind van de dag wat meer regen voor de estafettelopers. Deze wedstrijd kende twee debutanten: Winston van Gemd (M50) bij de mannen en niemand minder dan Letitia Vriesde (V55), viervoudig deelneemster aan de Olympische Spelen, bij de vrouwen. Slechts enkele dagen voor de wedstrijd werd ze door ploegleidster Michelle Blommestijn overgehaald. En met succes. Zij verbeterde het clubrecord op de 3.000m met ongeveer een minuut. En daarnaast was ze tweede loopster in de Zweedse estafette (daarover later meer).

Mannen
Zelfs in de niet-sterkste opstelling, staan de mannen ruim eerste in de landelijke stand met meer dan 500 punten voorsprong op nummer 2 AV’34 uit Apeldoorn.

Waldy Lindeborg (M35) blijft onze onvervalste sprintkoning: hij won beide sprints en was een belangrijke schakel in de Zweedse estafette (400m). De meeste meters werden afgelegd door Patrick Kwist (M50). Na 2.13.70 op de 800m (nieuw p.r. bij de M50), liep hij net onder de 16 minuten op de 5.000. Debutant Winston van Gemd (ook M50), was zeer tevreden met zijn tijd op de langste afstand: 17.50.01. Ruben van Balen (M50) en Marc Suvaal (M55) werden 1 en 2 op kogel. Ruben werd werd tweede op kogelslingeren met 41.62m, maar de punten gingen naar M55 Erwin Suvaal met 40.22m. Marc kwam ook uit op hoog (1.55m) en ver (4.70m). Maar op ver ging er iets mis met zijn achillespees en met een geïmproviseerde ‘ambulance’ (zie foto) werd hij vervoerd naar de kantine. Veel sterkte met je herstel Marc! Grootste puntenpakker was Patrick met 799 punten voor zijn prestatie op de 5.000m.

Vrouwen
Net zoals de vorige keer, kwamen er 2 vrouwenteams aan de start. In de wandelgangen werd hier ‘jaloers’ naar gekeken, daar sommige verenigingen de grootste moeite hadden om 1 team op de been te brengen. Maar in de landelijke stand staat team 1 op een uitstekende 2e plaats. Team 2 vinden we terug op plaats 17.

Grote verrassing was het optreden van Letitia Vriesde (V55). Met een prima tijd van 13.39.84 verbeterde ze het clubrecord in haar categorie. Daarnaast was ze tweede loopster (300m) in de Zweedse estafette. Daarover gesproken! Na ongeveer 600m kwam de organisatie er achter dat de tijdwaarneming het niet deed! Inga Michejenko en Annemieke Punter hadden er toen al een loodzware 400m op zitten, terwijl Marije Poot en Letitia al bijna 200 van de 300m hadden afgelegd. Na overleg met de wedstrijdleiding en alle ploegleidsters werd besloten om niet over te lopen en de uitslagen te schrappen van de 1e serie. Ook bij de andere 2 poulewedstrijden telden deze punten niet mee in het eindklassement. Voor sommige teams kwam dat goed uit, daar zij geen estafetteteam op de been konden brengen.

Inga Michejenko (foto top) is een echte aanwinst voor het team, daar zij op alle afstanden uit de voeten kan. Zij won de 800m met speels gemak, werd derde op de 200m en had op de 400m van de Zweedse estafette eindelijk eens wat concurrentie. Voor haar prestatie op de 800m kreeg ze 809 punten, het hoogste aantal van de dag. Liesbeth van Rossum (V45) en Janneke Berkhof (V35) ontliepen elkaar bijzonder weinig op de 100m: 13.88 om 13.89 in het voordeel van Janneke. Marije Poot (V45) verbeterde haar p.r. op ver tot 4.16m. Ook voor Liesbeth Koot (V45) een nieuw p.r. met 3 cm (3.97m). Dus die 4 meter komt eraan! Debby Bouman (V40) maakte haar debuut op dit onderdeel en kwam tot 2.88m.

Uitslagen

Foto’s A3

INTERNATIONAAL

Ook internationaal kwamen RA’ers in actie.

Bern, 14 juni 2022 – Citius Meeting

Liemarvin Bonevacia liep hier vorig zijn Nederlands record van 44.48 en die tijd is nog steeds een stadionrecord. Taymir Burnet werd gedeeld 2e op de 200m met 20.55. Xavi Mo-Ajok staat met 47.46 genoteerd op de 200m. Dat kwam omdat hij zich helaas blesseerde aan zijn hamstring en de wedstrijd uitjogde. Vandaar die ‘bijzondere’ tijd. Die blessure komt natuurlijk slecht uit met nog 1 week te gaan voor de Nederlandse kampioenschappen.

Uitslagen

Oslo, 17 juni 2022 – Diamond League

Liemarvin Bonevacia werd 5e op de 400m in een sterk internationaal veld in 45.77. Taymir Burnet wint de 200m in 20.92. Marissa Damink verbetert haar p.r. op de 1.500 tot de uitstekende tijd van 4.10.25 en wordt daarmee tweede in de wedstrijd.

Uitslagen

Parijs, 19 juni 2022 – Diamond League

Slechts 2 dagen later loopt Liemarvin wederom een 400m. Zijn klassering is weer 5e en de tijd is vrijwel hetzelfde als in Oslo: 45.75.

Uitslagen