SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

Goede start Kwist en Hettema in Tampere

Tampere (Finland), 29 juni – 10 juli 2022 –  WK Masters

De WK masters worden dit jaar in het Finse Tampere gehouden. Voor RA is dit geen onbekende plek, want in 2019 vond in het knusse stadion in het centrum van de stad de Europacup voor clubteams (B-divisie) plaats. Ton Hettema (M35) en Patrick Kwist (M50) vertegenwoordigen RA op dit toernooi.

Op de tweede dag stond de cross country op het programma. Patrick behaalde zijn eerste medaille binnen: een bronzen. Volgens Patrick was het een makkelijk parcours, bijna te vergelijken met een wegrace. Daardoor kon hij goed uit de voeten. Ton presteerde ook prima door in het sterke deelnemersveld op de zesde plaats te eindigen. Opvallend was dat de eerste 4 finishers in zijn klasse allemaal uit Finland kwamen… De race voor hem was best zwaar aangezien het voor Finse begrippen erg warm was: 28°.

En na afloop genieten van een heerlijke 0,0…..

Start van Patrick (in het oranje shirt).

Ceremonie protocolaire (Patrick rechts).

Ton vlak voor de finish.

Uitslagen