Sportnieuws

Benita Verlinde benoemd tot Lid van Verdienste

Rotterdam 8 juni 2022  – Algemene Ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering op de Nenijto, is trainster Benita Verlinde benoemd tot Lid van Verdienste.

Benita is sinds begin 2003 pupillentrainster en heeft zich al die jaren voor 100% ingezet op alle trainingen, wedstrijden en jeugdkampen. Beroemd zijn haar chocoladetaarten die ze altijd zelf klaarmaakte en meenam naar de jeugdkampen. Die taarten waren nooit een lang leven beschoren. Eric Tournier, bestuurslid technische zaken en zelf ook jeugdtrainer, wist zich te herinneren dat Benita altijd rustig bleef tijdens de kampen als Eric weer voor de derde keer naar het ziekenhuis moest met een kind dat bijvoorbeeld was gevallen. ‘Bent u daar nu alweer?’, kreeg Eric dan vaak van de dienstdoende artsen te horen. Ook bleef ze rustig tijdens het kamp toen er keihard ‘brand, brand’ werd geroepen. Voor Eric was dat even schrikken, omdat kort daarvoor zijn eigen bedrijf was afgebrand. Wat bleek? Eén van de jongetjes heette ‘Brand’ en de andere kinderen waren op zoek naar hem.

Benita was altijd aanwezig tijdens wedstrijden en wintercrossen, in weer en wind wel te verstaan. Ze gaf goede adviezen aan de pupillen zodat ze weer een stukje verder konden springen, harder konden lopen of hoger konden springen. Een mooi voorbeeld uit die tijd is Isaya Klein Ikkink die nu doorgestoten is naar de nationale top bij de junioren A.

Een uitspraak die Eric op internet vond (niet wetende van ‘wie’) en wel bij Benita vond passen, is de volgende:

‘Een sporter kan niet rennen met geld in zijn zak. Hij moet rennen met hoop in het hart en dromen in het hoofd.’

Al die jaren heeft Benita klaargestaan en heb je het sporthart gevuld van de pupillen. Om dit alles heeft het bestuur van RA besloten om Benita te benoemen tot Lid van Verdienste.

Zelf is Benita nog actief in de masterscompetitie en ook tijdens diverse werpwedstrijden is ze een graag gezien gast.