BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Druk atletiekweekend voor RA

Naast alle euforie van het NK Teams van gisteren, waren er dit weekend nog meer leden van RA actief, zowel op de baan als op de weg.

Barendrecht, 21 mei 2022 –  Pupillencompetitie

Op de baan van CAV Energie werd de 2e pupillencompetitie van het jaar gehouden. Door de aanwezige jonge atleten werden goede prestaties geleverd.

JPA1
Asiah Bunt werd mooi tweede en Sam Huygen vinden we terug op plaats 7.

JPA2
Ook een tweede plaats en wel voor Robin v.d. Gaag waarbij hij op de 60m de snelste was van allemaal. Dan nog 3 atleten in de top 10: Filippe Heiberg (4), Koen Compeer (6) en Ferre Alkemade (9).

JPB
Geen jongens in de top 10.

JPC
Fudayl El Karchouhi staat op een mooie plaats 3. Hij was de snelste op de 600m, al was het verschil met nummer 2 op deze afstand zeer klein: 1/100 van een seconde.

JPD
Een prachtige eerste plek voor Elijah Schipper die op alle onderdelen (600m, medicinbalstoten en hoogspringen) de beste was. Daardoor staat hij een straatlengte voor op nummer 2. Op plaats 4 staat Aaron Maduro.

MPA1
In tegenstelling tot vorige jaren geen meisjes in de top 10.

MPA2
Cato Groen deed het prima op hoog: een gedeelde tweede plaats en o.a. daardoor in de eindrangschikking op plaats 4.

MPB
Een mooie vijfde plaats voor Ivy van Veen.

MPC
Leorah Maduro staat op plaats drie met slechts 1 puntje voorsprong op nummer 4. Zij sprong samen met nummer 4 het hoogste van allemaal: 1.06m. Hayat Said Mohamed vinden we terug op plaats 6.

MPD
Aurélie Goldmann staat op een mooie vijfde plaats en op nummer 19 zien we Winter Baptist.

Uitslagen

Barendrecht, 21 mei 2022 – Steeple meeting

De organisatie in Barendrecht had nog ‘energie’ over na de pupillencompetitie en verzorgde een steeplewedstrijd over verschillende afstanden.

JD
Leule Abraham Iftar kwam in de eindsprint net tekort voor de eerste plaats: 5/100 van een seconde was het verschil met nummer 1.

JC
Broer Abenaezer Abraham Iftar won deze afstand bij de JC. Derde werd Jamie van Delden en David van der Velden eindigde als vierde.

JB
Kobe de Jong maakte zijn debuut op deze afstand en finishte als derde.

M40
Erwin Koens probeerde het weer eens op zijn ‘oude dag’ op zijn oude liefde en werd tweede. Maar over de tijd zal hij  niet geheel tevreden zijn geweest.

Uitslagen

Birmingham (UK), 21 mei 2022 – Diamond League

Het stadion waar een aantal jaren de Europacup voor clubteams werd gehouden, was nu het decor voor de 2e wedstrijd in het Diamond League circuit. Liemarvin Bonevacia kwam uit op de 400m samen met Jochem Dobber (AV Suomi), zijn trainingsmaatje in het nationale 4  x 400m kwartet. Liemarvin had nog geen echt snelheidswerk gedaan, maar kwam toch tot de fraaie tijd van 46.37. Xavi Mo-Ajok maakte zijn debuut in dit lucratieve circuit en kwam uit in de B-race over 100m. Daarin finishte hij in 10.49 en bleef daarmee nationaal kampioen Joris van Gool (Spiridon, maar vanaf heden uitkomend voor RA!!) voor. Net voor Xavi finishte Taymir Burnet in 10.47. In de estafette 4 x100m waren van RA Hensley Paulina en Taymir Burnet opgesteld. Het kwartet liep de verdienstelijke tijd van 38.88 in de eerste nationale estafette van het seizoen. Zoë Sedney maakte haar debuut in het nationale kwartet en was tweede loopster. Startloopster Demi v.d. Wildenburg kreeg vlak voor het overgeven van het stokje hamstringproblemen. Daardoor leek het alsof Zoë te vroeg vertrok. Zij kreeg dus het stokje niet. Helaas een DNF in de uitslagen. Dat was jammer, want haar oudere zus Naomi maakte ook deel uit van het team.

Uitslagen

Heerhugowaard, 22 mei 2022 – Competitie eerste divisie

Na de eerste competitiewedstrijd stonden zowel de mannen als de vrouwen van de 2e ploegen bovenaan in de landelijke stand. Na vandaag is daar verandering in opgetreden. De mannen staan nu landelijk op de tweede plaats op 3 punten van AV Sprint uit Breda. De vrouwen 2e ploeg staan nu in de landelijke stand op plaats 5 met slechts 2 punt achterstand op nummer 4 Hera en 3 punten achterstand op GAC Hilversum. Dus dat kan nog heel spannend worden.

Mannen
Geen overwinningen vandaag, maar wel goede prestaties. Elgemar Laker, gisteren nog actief bij het NK Teams in de 4 x 100m estafette, nam beide sprintnummers voor zijn rekening. Op de 100m derde en op de 200m tweede. M35 Waldy Lindeborg werd resp. 4e en 6e in uitstekende tijden van 11.11 en 22.76. Niels Baljet baalde omdat hij nèt niet onder het kwartier finishte op de 5.000m: 15.00,33, maar wel goed voor 11 punten (van de 12 die er te verdienen waren). Ook een tweede plaats voor de ploeg van de 4 x 400m (Joris Tammes, Isiah Emanuelson, Ruben de Vries en Joost de Jong). Een uitstekende prestatie voor B-junior Joris Tammes die een nieuw p.r. op hoog kon noteren met 1.90m. Op ver belandde hij na 6.50m in de zandbak en dat is 12 cm onder zijn p.r.

Vrouwen
Izabela Erzen won de 400m horden in 1.04.52. De vrouwen van de 4 x 400m finishten mooi als tweede: Farrah Louise Jordan, Aniek Aper, Larissa Schut en V35 Inga Michejenko). De laatste werd 2e op de 800m waarbij ze 1 seconde boven haar p.r. bleef steken. Prima gedaan dus. B-juniore Luna Pedemonte wierp de 600 grams speer naar bijna 40m (39,88m) en dat is een nieuw p.r. voor haar. Dat lukte Ruth Vogels nèt niet, zij bleef 2 cm verwijderd van het p.r. op kogelslingeren en kwam tot 42.54m. Tot slot nog een mooie derde plaats voor Larissa Schut op de 1.500m met 4.36.66. En dat is een nieuw persoonlijk record voor haar.

Uitslagen

Dordrecht, 22 mei 2022 – Competitie derde divisie

Janneke Berkhof (V35) zorgde voor de enige overwinning vandaag en wel op de 400m horden. Saskia Kroon snelde naar de 3e plaats op de 800m in 2.39.12. In de poulestand werd het team mooi vijfde met slechts 100 punten achterstand op nummer 4 Voorne Atletiek. In de landelijke stand staat het team op plaats 18 met geringe achterstand op de drie plaatsen daarboven.

Uitslagen

Maassluis, 22 mei 2022 – Halve marathon en andere afstanden

M50 Patrick Kwist was de snelste van allemaal vanmiddag onder behoorlijk warme omstandigheden. Hij raakt zo langzamerhand weer in vorm voor de komende WK Masters dat in het Finse Tampere later dit jaar wordt gehouden. Patrick kwam over de finish in 1.13.40. Michael Kerhof werd 6e in 1.23.53. M50 Robert Willemse zat daar niet ver achter met 1.25.48.

Er was ook nog een wedstrijd over 10km en hierin werd Marc Peeters 8e met 38.40. Op de kortste afstand van vandaag, de 5 km, behaalde Stephan Hoogendam de derde plaats in 17.30.

Bekijk de uitslagen via deze link.

Den Haag, 22 mei 2022 – Royal Ten

Arthur Camps won deze wedstrijd over 10 km in een nieuw p.r. van 32.23. Stephan Bloemendaal kwam in 36.34 over de eindstreep (6e)..

Uitslagen