SportnieuwsWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

Drie medailles bij NK 10 km weg

Venlo, 15 mei 2022 – NK 10 km. Behoorlijk warm voor de tijd van het jaar.

Het NK 10 km vond dit jaar plaats in Venlo. Vanwege corona ging dit NK, dat normaalgesproken in Schoorl plaatsvindt, niet door. De organisatie van de bekende Venloop was gaarne bereid de organisatie over te nemen. RA was vertegenwoordigd door 5 atleten. Hoogste klassering was voor Ton Hettema (M35) die zich tot Nederlands kampioen liet kronen met een mooie tijd van 32.39. Dat is een nieuw persoonlijk record voor hem. Vooraf had zichzelf wel een medaille toebedacht, maar dat hij op het hoogste treetje van het podium zou eindigen? Nee, dat had hij niet verwacht. M50 Patrick Kwist pakte een prachtige tweede plaats in 33.41. Het is zijn derde zilveren plak na eerdere tweede plaatsen in 2014 (toen als M45) en 2019. Vier keer werd hij Nederlands kampioen op dit onderdeel, éénmaal als M40 en driemaal als M45. Tot slot een bronzen medaille voor Victor Phaff (M45), die de finish bereikte in 35.56.

Arthur Camps nam deel bij de senioren en finishte in 33.38. Hij fungeerde als ‘haas’ voor Ton aangezien hij in de rangschikking 1 plaats voor hem bleef. Tot slot testte Milco Hahury zijn snelheid op de 5 km en deed dat super. Hij won deze afstand in de uitstekende tijd van 14.39.

Uitslagen