Sportnieuws

Masters op weg naar dubbel?

Vught, 24 april 2022 – 1e Competitiewedstrijd Masters

Voor het eerst sinds 2 jaar weer een competitie voor de masters. Zowel de mannen- als de vrouwenploeg van RA gaven meteen hun visitekaartje af. De mannen eindigden bovenaan in de landelijke stand met 100 punten voorsprong op nummer 2 Altis en de eerste vrouwenploeg staat in de landelijke stand slechts 43 punten achter AV Hollandia Hoorn op plek 2.

Dat is nog nooit gebeurd. Daarnaast is het aantal masters dermate gegroeid dat er – ook voor het eerst – een tweede vrouwenploeg aan de start verscheen, die zelfs nog kans maakt op een finaleplaats. Van de 40 deelnemende vrouwenploegen staat de tweede vrouwenploeg op een keurige 17e plaats, waar straks 12 ploegen naar de finale gaan.

Dat de speciale masterstrainingen zijn vruchten beginnen af te werpen, bleek vandaag wel in Vught. Nog nooit gaven zoveel masters acte de présence. De saamhorigheid was groot, alsmede de gezelligheid en alle aanmoedigingen. Beide estafetteteams zorgden voor nieuwe clubrecords.

Vrouwen
Een aantal vrouwen maakte hun debuut in de mastersploeg: Inga Michejenko, Linda van Vliet, Debby Bouman en Janneke Berkhof. Allen leverden prima prestaties af. Inga won zowel de 400m als de 1.500m en was laatste loopster in de gewonnen estafette (nieuw clubrecord trouwens!) over 4 x 100m. Linda deed het prima op kogel en discus. Debby ook, werd zelfs 2e op discus met een nieuw p.r. waarbij het in het veld staande jurylid een aardig mikpunt was. Janneke werd derde op de 100m, vierde op de 400m en liep een uitstekende 2e bocht in de estafette over 4 x 100m. Madeleine Cossée won het kogelstoten dat het één na hoogste puntentotaal opleverde: 760. Dat werd alleen overtroffen door Inga die 786 punten scoorde op de 400m. Zonder die tegenwind had ze makkelijk onder de minuut kunnen lopen. Het estafetteteam 4 x 100m verbeterde het clubrecord bij de V35 tot 54.87, een verbetering van zo’n anderhalve seconde. Het waren: Liesbeth van Rossum (V45), Annemieke Punter (V45), Janneke Berkhof (V35) en Inga Michejenko (V35). De wissel tussen beide laatsten was nog spannend, daar Janneke nogal hard kwam aangelopen en Inga een beetje buiten de baan duwde (maar niemand hinderde aangezien ze ver voor lagen). Inga ging snel terug naar haar eigen baan en kwam als eerste over de finish. De estafette tweede ploeg bestond uit Debby Bouman, Benita Verlinde, Sindy Getrouw en slotloopster Hester Lingsma. Die voelde haar hamstring opkomen, nam daardoor ging risico en liep gecontroleerd de race uit.

Mannen
De nieuwe aanwinst Ruben van Balen won meteen maar het discuswerpen en het kogelstoten (hier werd Marc Suvaal tweede). De clubrecords op deze onderdelen komen in zicht voor hem. Sprintkanon Renato Ignacio won beide sprintnummers, Waldy Lindeborg won met overmacht de 400m, Ton Hettema liet op de 1.500m iedereen zijn hielen zien. Het estafetteteam 4 x 100m verbeterde bij de M35 het uit 1996(!) stammende clubrecord tot 48.85. Dat is bijna 1 seconde sneller. Het waren: Najib Chokri (M50), Waldy Lindeborg (M35), Richard Trifunovic (M45) en Renato Ignacio (M35). Wat gaat dat worden als alle toppers van RA aan de meet komen, dan gaat het Nederlands record er met gemak aan. Dat staat nu op 46.16 van AC Tion uit Enschede. Wat te denken van onze topsprinters die nu M35 zijn: Churandy Martina, Brian Mariano, Patrick van Luijk, Wesley Liefden, Prince Kwidama en Waldy Lindeborg (pas op zijn 22e begonnen met atletiek trouwens). Good old Keith Beard, intussen toegetreden tot de gelederen van de 60-plussers, zorgde ervoor dat het discuswerpen dames aan de andere zijde van het veld even stilgelegd moest worden als hij ging werpen. Met oerkreten liet hij de speer neerkomen iets voorbij de 50 meter. Dat is beter dan het huidige Nederlandse record van 48m en een beetje en een paar meter minder dan het Britse record in zijn leeftijdscategorie. Maar ja, Keith is officieel geen Nederlander. Toch een clubrecord voor hem. Richard Trifunovic sprong 1.65m hoog. Marc kwam tot 1.50m en hield het daarna voor gezien met het oog op blessures. Najib Chokri was niet tevreden over zijn prestaties, maar in Barendrecht op 19 juni krijgt hij zijn revanche.

Boven v.l.n.r.: Marieke Berkhof, Sindy Getrouw, Ton Hettema, Janneke Berkhof, Hester Lingsma, Waldy Lindeborg, Liesbeth van Rossum, Annemieke Punter, Linda van Vliet, Keith Beard, Marc Suvaal, Michelle Blommestijn (ploegleidster vrouwen), Renato Ignacio, Laura Blommestijn, Peter Blommestijn (ploegleider mannen).

Onder v.l.n.r.: Inga Michejenko, Madeleine Cossée, Marije Poot, Debby Bouman, Benita Verlinde, Najib Chokri, Richard Trifunovic, Patrick Kwist.

Verbeterde clubrecords:

M60
Speerwerpen: Keith Beard 50.20m

M35
4 x 100m: Najib Chokri (M50), Waldy Lindeborg (M35), Richard Trifunovic (M45) en Renato Ignacio (M35) 48.85

V35
4 x 100m: Liesbeth van Rossum (V45), Annemieke Punter (V45), Janneke Berkhof (V35) en Inga Michejenko (V35) 54.87

 

Uitslagen

Foto’s Adri (helaas niet van iedereen daar hij jurylid bij discus was)