BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Eindelijk weer eens Lentewerpen

Rotterdam, 23 april 2022 – Lentewerpen

Na een afwezigheid van bijna 2 jaar, kon er eindelijk weer eens geslingerd worden met kogels en geworpen worden met disci. Om er ‘weer in te komen’ stond aanvankelijk alleen het kogelslingeren op het programma, maar te elfder ure werd er nog het discuswerpen aan toegevoegd. Deze wedstrijd kende geen vrije inschrijving en was alleen toegankelijk op uitnodiging.

M50 Ruben van Balen is overgekomen van GAC Hilversum wegens een verhuizing naar Berkel. Ruben was in het verleden een verdienstelijk tienkamper: 7800 punten, maar toen nog als lid van PSV. Als master komt hij voornamelijk uit op de werpnummers. Vandaag voor het eerst in actie voor RA op de eigen Nenijto, waar hij al enige malen heeft getraind.  Met de 6k kogel kwam hij tot een afstand van 39.35m. Afgelopen maandag, 2e Paasdag, gooide hij de speer in Vught nog naar 38.74m.

M55 Erwin Suvaal slingerde de kogel naar 42.38m. Arjan Dekkers (M35) kwam helaas niet tot een geldige poging. Bjarne Aelbers kwam het verst van de RA’ers: 45.55m. JA Kars Bebelaar kwam 2 vingerbreedtes tekort voor de 40m: 39.95m. Maar wel een nieuw persoonlijk record.

V55 Carla Hertog kwam tot 26,91m, waarbij ze de in het veld staande jurylid als mikpunt gebruikte. V45 Linda van Vliet liet de kogel neerploffen na 25.98m.

Uitslagen