SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

Brons voor Burnet op 4 x 400m; Sedney zesde in hordenfinale bij WK indoor

Belgrado (Servië), 18 – 20 maart 2022 – Wereldkampioenschappen indoor

In het weekend van 18-20 maart 2022 werden de wereldkampioenschappen indoor gehouden in het Servische Belgrado. Rotterdam Atletiek was met drie vertegenwoordigers hofleverancier van Team NL dat uit 22 atleten/atletes bestond. Hoe brachten onze clubgenoten het er vanaf?

Op donderdag raakte Liemarvin Bonevacia geblesseerd aan zijn hamstring. Dat was een gevoelige klap, niet alleen voor hem, maar ook voor het 4 x 400m kwartet. Coach Laurent Meuwly: ‘Het is een vervelende start voor het toernooi; het estafetteteam blijft zich richten op een medaille. Gelukkig hebben we een brede selectie die zich in de laatste twee seizoenen enorm heeft ontwikkeld en wil het team graag laten zien dat het tot de wereldtop behoort.’  Taymir Burnet had zich voor dit WK gekwalificeerd op de 60m, maar had zich ook laten zien op de 400m dit indoorseizoen. Zo werd hij nipt vierde bij het afgelopen NK indoor met 46.91. Taymir is niet gestart op de 60m. In de series van de 4 x 400m nam hij  niet deel. Het nationale team plaatste zich in de ochtend eenvoudig voor de finale die ’s avonds werd verlopen. Wel werd hij als debutant op dit onderdeel in de finale opgesteld in de plaats van Isayah Boers (Phanos). Hij mocht meteen als startloper fungeren en deed dat zeer goed. Uiteindelijk werd het een close finish, waarbij de Belgische ploeg als eerste over de meet kwam in 3.06.52, vóór Spanje in 3.06.82 en de Nederlandse mannen met 3.06.90. Het is de eerste medaille voor Taymir op een mondiaal toernooi.

Zoë Sedney geraakte via twee sub-8 tijden op de 60m horden (serie 7.98 en halve finale 7.95, evenaring p.r.) in de finale. Dat was op zich al een uitstekende prestatie omdat ze de derde Nederlandse atlete was die dit wist te presteren. Alleen haar trainster Marjan Olyslager en Nadine Visser (SAV) gingen haar voor. Marjan werd in 1989 eveneens zesde, in een tijd van 7.95. In de finale kon Zoë, door een wat mindere start, niet mee met de besten. Ze vond haar race slordig, leerzaam en vet. De intro’s waren bijzonder. Om een topprestatie te kunnen halen, moet je de perfecte race laten zien. Misschien  was het vermoeidheid, het slordige. Had ze hoge verwachtingen: nee, niet per se. Een medaille was leuk geweest, maar nu zat er niet meer in. Coach Bart Bennema had haar meegegeven om de focus op de eerste horde teleggen. Ze heeft genoten van deze finale. Jammer dat Nadine er niet bij was. Nadine is belangrijk voor haar, zij is haar trainingsmaatje en vriendin. Ze delen veel samen en heeft een goede klik met haar.

Al met al goede resultaten voor onze clubgenoten. Gefeliciteerd met deze prima prestaties.