BaanatletiekJeugdLocatiesVerenigingszakenWegatletiek/Loopgroepen

Trainen kan weer ‘normaal’

[UPDATE 15-01-2022]
Sporten versoepeld


De versoepeling van maatregelen zorgt er voor dat we weer ‘normaal’ kunnen trainen, jong en oud. Voor toegang tot kleedkamers, toiletten, douches en kantine gelden de volgende regels (zie ook de afbeelding):

 • Vanaf 13 jaar is een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar mondkapje en een coronatoegangsbewijs (scannen QR);
 • In de kantine mag er alleen worden afgehaald en is vanaf 13 jaar wel mondkapje verplicht maar er is geen QR-code nodig.

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

 

[UPDATE 19-12-2021]
Harde lockdown

In de harde lockdown die op zaterdag 18 december aangekondigd is, hoeft gelukkig niet de volledige vereniging op slot, maar er komen wel een aantal maatregelen bij.

 • Voor de jeugd (tot 18 jaar) kunnen de buitentrainingen doorgaan volgens het schema uit onderstaande update van 17-12-2021, hierbij hoeft tijdens de training geen 1,5m afstand gehouden te worden.
 • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat zij in tweetallen moeten trainen op 1,5m afstand van elkaar.
 • Publiek is niet toegestaan bij de trainingen, we vragen jullie zoveel mogelijk in de auto of buiten het terrein te wachten.
 • De kantines en alle mogelijkheden voor binnensport zijn gesloten. Het is wel mogelijk om binnen gebruik te maken van de toiletten.

Voor topsporters kan een uitzondering gemaakt worden op bovenstaande maatregelen, als topsporter krijg je zelf bericht van jouw trainer of dat voor jou van toepassing is.

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

 

[UPDATE 17-12-2021]
Trainingen tijdens de avondlockdown en Kerstvakantie

De Kerstvakantie staat om de hoek, voor iedereen op de basisschool zelfs een week eerder dan gepland. Daarnaast is de avondlockdown helaas zonder versoepelingen voor de buitensport uitgesteld, dat betekent dat alle trainingen nog steeds voor 17:00 afgerond moeten zijn. Hieronder staat een overzicht van alle trainingen de komende tijd.

Voor locatie Nenijto geldt onderstaand trainingsschema, met de volgende uitzondering:
Op 24, 25 en 31 december en 1 januari gaan de trainingen NIET door. Op zaterdag 8 januari is de derde wintercross, dan zal er ook GEEN training zijn.

Pupillen
– Op maandag van 16:00 tot 17:00 voor de C-, B- en A-pupillen (geboortejaar 2014 en eerder)
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 voor alle pupillen
– Op zaterdag blijven de trainingsmomenten ongewijzigd
CD-Junioren
– Op maandag van 16:00 tot 17:00 voor de C- en D-junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 voor de C- en D-junioren
AB-Junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 voor de AB-junioren

Voor locatie Olympia geldt onderstaand trainingsschema, met de volgende uitzondering:
Op woensdag 22 december is de laatste training voor de vakantie. De eerste training is na de vakantie weer op zaterdag 8 januari. Alle trainingen tussentijds gaan dus NIET door.

Pupillen
– Op dinsdag van 16:00 tot 17:00
– Op zaterdag van 09:00 tot 10:00
Junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00
– Op zaterdag van 10:00 tot 11:30

Alvast hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling!

De trainers van Rotterdam Atletiek

 

 

[UPDATE 28-11-2021]
Trainingen tijdens de avondlockdown

De avondlockdown die door het kabinet aangekondigd is, geldt ook voor al onze sportactiviteiten. Dat betekent dat het per 28-11-2021 niet toegestaan is om na 17:00 te sporten op een van onze sportlocaties. Toch vinden wij het belangrijk om sport aan te bieden en samen gezond te blijven.

Dit weekend is uitgezocht of er voor de jeugdtrainingen genoeg trainers beschikbaar zijn om de trainingen op een eerder moment op de dag aan te kunnen bieden, dat is voor elke groep gelukkig gelukt. Een groot compliment voor de flexibiliteit van al onze trainers om dit mogelijk te maken!
Hieronder staat het schema dat op zijn minst voor de komende drie weken zal gelden voor alle jeugd. Controleer voor alle overige trainingen direct bij jouw trainer of de training verzet kan worden naar een eerde moment.

Nenijto

Pupillen
– Op maandag van 16:00 tot 17:00 is er training voor de C-, B- en A-pupillen (geboortejaar 2014 en eerder)
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 is er training voor alle pupillen
– Op zaterdag blijven de trainingsmomenten ongewijzigd
CD-Junioren
– Op maandag van 16:00 tot 17:00 is er training voor de C- en D-junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 is er training voor de C- en D-junioren
AB-Junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 is er training voor de AB-junioren

Olympia

Pupillen
– Op dinsdag van 16:00 tot 17:00 is er training voor alle pupillen
– Op zaterdag van 09:00 tot 10:00 is er training voor alle pupillen
Junioren
– Op woensdag van 16:00 tot 17:00 is er training voor alle junioren
– Op zaterdag van 10:00 tot 11:30 is er training voor alle junioren

Succes met de trainingen de komende weken!

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

 

[UPDATE 05-11-2021]
Coronatoegangsbewijs in de binnenlocaties

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd die per 6 november 2021 gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
In lijn met die nieuwe maatregelen, is het vanaf 6 november verplicht om bij het betreden van een van de binnenlocaties jouw vaccinatie, herstel- of testbewijs te laten scannen in de vorm van een QR-code. Dit geldt voor iedereen die ouder is dan 18 jaar, en voor alle binnenruimtes. Dus ook de kleedkamers, toiletten en krachthonken.

Ga je binnen trainen? Dan zal jouw trainer je vragen om jouw QR code te scannen.
Betreed je de kantine? Dan vragen we je om jouw QR code aan de bar te laten scannen.

Voor mensen die functioneel aanwezig zijn, zoals trainers, medewerkers en vrijwilligers, geldt een uitzondering. Zij hoeven geen QR code te laten scannen.

We hopen op jullie samenwerking om zo aan de regels te kunnen blijven voldoen.

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

 

[UPDATE 07-06-2021]
Meer versoepelingen

Vrijdag 28 mei jl. was er weer een persconferentie van de minister-president. Wederom was er voor sport veel aandacht en is veel verruiming vanaf 5 juni aangekondigd. Het bestuur van Rotterdam Atletiek heeft op basis hiervan besloten tot de volgende versoepelingen, bovenop de regeling die geldig was tot 5 juni.

Volwassenen

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten zonder 1,5 meter afstand te houden, als dat noodzakelijk is tijdens het beoefenen van die tak van sport.

Kantine

Het buitenterras en de kantine gaan weer open! Hier gelden wel dezelfde regels als in cafés en restaurants. Dat resulteert in de volgende maatregelen:

 • De kantine en het terras zijn open tot uiterlijk 22 uur
 • Als je door de kantine loopt moet je een mondkapje dragen, het mondkapje mag af als je aan een tafel zit
 • Er mogen maximaal 4 personen aan één tafel zitten (dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden)
 • Er zijn maximaal 50 personen per terras geplaceerd (zitplaats)
 • Er zijn maximaal 50 personen binnen geplaceerd en niet aan de bar

De toiletten, kleedkamers en douches gaan ook weer open.

Krachthonken

In het grote en kleine krachthonk blijven een maximum van respectievelijk 12 en 8 personen gelden om de 1,5m afstand te kunnen waarborgen.

Jeugdwedstrijden

Jeugdwedstrijden t/m 17 jaar mogen weer georganiseerd worden. Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderlinge wedstrijden houden. Toeschouwers voor zowel wedstrijden en trainingen zijn niet toegestaan.

Toeschouwers

Ouders en andere toeschouwers zijn helaas nog steeds niet toegestaan op het sportcomplex, dit blijft het landelijke voorschrift waar wij ons ook aan moeten houden. We hadden gehoopt jullie weer te mogen verwelkomen met deze ronde versoepelingen, maar helaas kan dat nog niet.

Kijk voor meer informatie op

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

[UPDATE 24-05-2021]
Verruimingen in de sport

Vanaf 19 mei zijn er een aantal versoepelingen ingegaan die weer meer mogelijk maken in de sportwereld! Wat er bij RA verandert, en wat nog even op zich laat wachten, staat in dit bericht.

Sporten vanaf 27 jaar

Voor atleten van 27 jaar en ouder geldt dat zij weer mogen sporten in groepen van maximaal 30 personen met in achtneming van 1,5m afstand, dat betekent dat alle groepstrainingen voor deze atleten weer volledig georganiseerd kunnen worden. Neem bij vragen over jouw trainingen contact op met je trainer.

Krachthonk

Zowel het grote als het kleine krachthonk is weer beschikbaar voor alle atleten. In het grote krachthonk zijn 12 atleten tegelijk toegestaan, in het kleine krachthonk zijn dat er 8. Onder de 18 jaar hoeft er geen 1,5m afstand gehouden worden, iedereen van 18 jaar en ouder dient zich nog wel aan de 1,5m afstand te houden. De krachthonken worden extra geventileerd, het dragen van een mondkapje mag dus, maar dit is niet verplicht.

Kantine/terras

De kantine zelf moet nog dicht blijven, maar het terras buiten mag weer open! We zijn druk bezig met kantine bezetting voor een ’to go service’, zodat je na je training een kopje thee, koffie of iets anders kunt afhalen. We verwachten per 31 mei alles rond te hebben om ons terras te kunnen openen voor eigen atleten.

Toeschouwers

Ouders en andere toeschouwers zijn helaas nog steeds niet toegestaan op het sportcomplex, dit blijft het landelijke voorschrift waar wij ons ook aan moeten houden. We hopen jullie ook snel weer te mogen ontvangen op ons terras tijdens de trainingen, onze verwachting is dat dit mogelijk wordt bij de versoepelingen die voor 9 juni gepland staan. Als dat het geval is, zal dit nieuwsbericht geüpdatet worden.

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

[UPDATE 15-12-2020]
Geen volwassenentrainingen meer in teamverband

Gisterenavond heeft premier Rutte vanuit het Torentje aangekondigd dat Nederland in vergaande lockdown gaat voor de komende vijf weken, tot en met dinsdag 18 januari 2021. Dit heeft ernstige gevolgen voor ook de atletieksport. De volgende maatregelen gelden vanaf vandaag, dinsdag 15 december.

19 jaar en ouder: alle groepstrainingen worden afgelast.

Buiten sporten mag nog maar met maximaal twee personen tegelijk.

Baanatletiek

Er kan op de baan in duo’s getraind worden met de volgende voorwaarden:

 • Elk duo volgt een trainingsprogramma wat van tevoren afgestemd is met de trainer.
 • Trainers geven geen training, zij zien toe op handhaving van de regels en begeven zich buiten het kunststof van de baan.
 • Er mogen maximaal 15 duo’s tegelijk op de baan.
 • Als duo spreek je een tijdslot af met je trainer, je komt alleen trainen in het afgesproken tijdslot.

Spreek dus van tevoren met je trainer af wat en wanneer je gaat trainen.

Wegatletiek

Tot met 18 januari worden de trainingen zo georganiseerd dat er individueel of als duo kan worden getraind. Als groep verzamelen, vooraf en na de training, is niet mogelijk. Op welke wijze hier invulling aan wordt gegeven is een keuze van de trainer(s) van de betreffende groepen.

 

18 jaar en jonger: De trainingen gaan door zoals voorheen.

Houdt hierbij voor de reguliere trainingen rekening met het vakantieschema wat hier te vinden is. Overleg voor specialisatietrainingen met de betreffende trainer zelf of de trainingen doorgaan. De wintercross die als trainingsactiviteit gepland staan voor komende zaterdag gaat waarschijnlijk wel gewoon door, degene die zich hiervoor aangemeld hebben zullen deze week meer informatie ontvangen via e-mail.

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

[UPDATE 16-10-2020]
Maximale groepsgrootte van vier atleten per groep

Op 13 oktober zijn er door het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd, die voor de sportsector voornamelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder impact hebben.
Wat de gevolgen zijn voor de trainingen bij Rotterdam Atletiek, staat uitgelegd in het nieuwe protocol dat u hier kunt vinden als PDF.

Voor alle jeugdtrainingen (tot 18 jaar oud) verandert er niet veel, de trainers zullen extra alert zijn op kinderen die (lichte) klachten vertonen en extra de handen laten wassen voor en na de training.

Voor iedereen blijven de volgende basisregels van kracht:

 • Was dagelijks veelvuldig je handen en zeker voor en na de training
 • Houd minstens 1,5m afstand tot elkaar
 • Hoesten of niezen in je elleboog
 • Blijf bij een verkoudheid of koorts thuis
 • Blijf thuis als een van je huisgenoten positief is getest voor COVID-19
 • Blijf thuis als een van je huisgenoten koorts en/of benauwdheidsklachten heeft

Daarnaast gelden ook de volgende aanvullende maatregelen:

 • Geen toeschouwers op het sportcomplex, ouders die hun kinderen komen brengen mogen ook het terrein niet betreden
 • De kantine is gesloten
 • De kleedruimtes en douches gaan dicht

Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt een maximale groepsgrootte van 4 atleten, er kunnen wel meerdere groepen van 4 tegelijk trainen bij dezelfde trainer. Lees hiervoor goed het protocol door en maak duidelijke afspraken met je trainer!

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

[UPDATE 29-09-2020]
Kantine dicht, geen toeschouwers meer op het terrein

Voor het hele land zijn gisterenavond nieuwe maatregelen aangekondigd, die ook voor de sportsector gelden.
De volgende extra richtlijnen gelden naast de bestaande basisregels vanaf dinsdag 29-09-2020, deze blijven geldig voor minstens drie weken. De richtlijnen komen alleen te vervallen indien dit specifiek genoemd wordt in een volgend bericht. Het nieuwe protocol is hier te vinden als PDF.

Kantine

 • De kantine gaat dicht.
 • Kleedkamers blijven beschikbaar, middels dezelfde looproute door de gang zoals deze al bereikbaar waren. De ingang is dus door de nooddeur aan de achterzijde van het clubgebouw.
 • De toiletten binnen zijn niet meer toegankelijk, de toiletten aan de buitenzijde van het gebouw worden opengesteld.

Ouders

De maatregel “geen toeschouwers meer bij sportevenementen” geldt helaas ook voor ouders die hun kind naar de atletiektraining komen brengen.
We hopen dat we de ouders zo spoedig mogelijk weer op het terrein mogen verwelkomen, tot die tijd gelden de volgende regels voor ouders en anderen die geen atleet of trainer zijn.

 • Het zijhek aan de kant van de Bentincklaan zal op slot blijven, toegang is enkel mogelijk door het grote autohek.
 • Ouders blijven buiten het hek.
 • De trainers verzamelen met de groep in de buurt van het autohek aan het begin van de training, na afloop van de training worden de kinderen hier weer terug gebracht.

Parkeren

 • Parkeren op het terrein is wel toegestaan
 • Na het parkeren van uw auto, vragen wij u om of in de auto te blijven zitten of het terrein te verlaten en buiten het grote hek te wachten.

We hopen dat deze maatregelen zo snel mogelijk weer afgeschaald kunnen worden, tot die tijd vragen we iedereen om zich aan bovenstaande regels te houden.

Bestuur Rotterdam Atletiek

 

[UPDATE 01-07-2020]
Meer vrijheden bij trainingen, Toegang kantine

Naar aanleiding van de recente versoepeling van de maatregelen zijn de 1,5m regels voor atleten ouder dan 18 jaar en de toegang tot kantine en kleedruimte gewijzigd. Het beleid van Rotterdam Atletiek is hier op aangepast. Iedere gebruiker van onze sportcomplexen moeten kennis hebben van de inhoud van dit protocol.

[UPDATE 29-05-2020] Meer trainingen voor 12 t/m 18 jaar

Naar aanleiding van de recente versoepeling van de maatregelen voor jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar mogen de D junioren vanaf aankomende woensdag 3 juni weer volgens het normale schema trainen. Dat betekent dat er weer 2 algemene trainingsmomenten zijn waar alle junioren aan kunnen deelnemen; de maandag en de woensdag.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de specialisatietrainingen op dinsdag (polsstok), donderdag (mila) en vrijdag (horden). Voor meer informatie over deze trainingen kun je terecht bij je reguliere trainer.

Op de baan hoeft er geen onderlinge afstand te worden gehouden voor de leeftijd van 13 t/m 18 jaar, de rest van het protocol blijft uiteraard gewoon geldend.

 

[UPDATE 22-05-2020]
Parkeren op het sportcomplex

Vanaf heden is het voor ouders en atleten mogelijk om gebruik te maken van de parkeervoorzieningen op sportcomplex Nenijto.
Rotterdam Atletiek moedigt iedereen aan om zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Indien dit echt geen optie is, kan gebruik gemaakt worden van de parkeermogelijkheden op het sportcomplex.

Voor iedereen die op de fiets komt, geldt dat zij hun fiets in de fietsenstalling direct na de ingang kunnen stallen. Let hierbij op elkaar en behoud 1.5m afstand.

Atleten en Trainers

Atleten en trainers die met de auto komen, kunnen op het terrein parkeren in de groene gebieden. (Zie onderstaande kaart).
Let op elkaar bij het in- en uitstappen, houd te allen tijde 1.5m afstand van elkaar.
Parkeerplekken Nenijto

Ouders

De parkeerplekken aangegeven in het rood, zijn gereserveerd voor ouders die tijdens de training van hun kind de auto willen parkeren. Ouders hebben hiervoor een parkeerkaart nodig, deze kan aangevraagd worden door het volgende formulier in te vullen: ra.nl/parkeerkaart.
Voor ouders gelden de volgende regels om van de parkeerplekken gebruik te kunnen maken:

 • Zonder parkeerkaart geen toegang
 • Alleen parkeren op de parkeerplekken direct rechts na doorrijden van het hek, dus niet voorbij de fietsenstalling
 • Terrein pas betreden, 5 minuten na het begin van de training
 • Terrein weer verlaten, 5 minuten voor het einde van de training
 • Na het parkeren direct de auto verlaten en buiten het hek wachten OF gedurende de gehele training in de auto wachten
 • Te alle tijden 1.5m afstand tussen de atleten en ouders onderling bewaren. Loop zo direct mogelijk tussen het hek en uw auto, houd hierbij rekening met anderen.

Bovenstaande regels hebben als doel de loopbewegingen tijdens de trainingswissels te beperken en zo de kans op eventuele besmetting te verlagen. Wij vragen om uw medewerking en begrip.

 

[UPDATE 08-05-2020]
Trainingen voor alle groepen

Iedereen zal het ondertussen wel gehoord hebben, de buitensport mag weer langzaam opgebouwd gaan worden!
Bij Rotterdam Atletiek houdt dit in dat er vanaf 11 mei weer op de accommodaties getraind kan worden, met inachtneming van de regels zoals ze in het geüpdatete protocol staan. Dit nieuwe protocol vind je hieronder, dit is een aanvulling op de al geldende maatregelen, die tot 1 juni op zijn minste zullen blijven gelden.

De toevoegingen aan het protocol zijn in rood aangegeven.
Update 08-05-2020 protocol Rotterdam Atletiek

 • Voor iedereen boven de leeftijd van 12 jaar geldt dat de 1.5m bij statisch bewegen nageleefd wordt
 • Bij dynamisch bewegen wordt er bij atleten boven de 12 jaar 5 tot 10 meter afstand tussen de atleten gehouden
 • De groepen worden beperkt tot groottes van 12 atleten bij atleten boven de 12 jaar
 • Voor loopgroepen geldt een maximale grootte van 14 atleten
 • De looptrainingen zullen tot 1 juni op locaties Nenijto en Langepad niet op de atletiekbaan plaats kunnen vinden, deze zullen buiten de sportcomplexen plaatsvinden

 

[UPDATE 28-04-2020]
Trainingen voor de Jeugd

In verband met de versoepeling van de regels kan er weer gesport worden door de jeugd.
De trainingen worden hervat vanaf woensdag 29 april onder strikte voorwaarden:

 • Er wordt 1,5 meter afstand gehouden vanaf D junioren.
 • Altijd voor en na de training handen wassen
 • Niet eerder dan 10 minuten voor de training aanwezig.
 • Thuis naar het toilet. Enkel bij hoge nood en na toestemming van de trainers op het complex (toiletten buitenzijde kantine).
 • Ouders mogen niet op het complex komen. Kinderen worden afgezet voor de poort op het parkeerterrein (spoorzijde)
 • Kleedruimtes en kantine blijven dicht.

We zijn verantwoordelijk voor elkaars gezondheid. Neem daarom de volgende protocollen goed door. Alleen als iedereen zich aan deze protocollen houdt kunnen en mogen we trainingen aanbieden.

Protocol Atleten
Protocol Ouders
Protocol Trainers
Protocol Vereniging

Trainingen
Voor de verschillende categorieën zien de trainingen er als volgt uit:

Pupillen

  • Er wordt volgens het

normale schema

  • getraind op beide locaties.

D junioren
De groep op locatie Nenijto wordt opgedeeld in verband met de omvang.

   • Op maandag trainen de atleten met de achternaam beginnend van A t.m M.
   • Op woensdag trainen de atleten met de achternaam beginnend op N t.m Z.

Er wordt na 3 weken geruild van trainingsdag. Dus in de week van 25 mei.
Voor de D junioren op Olympia wordt volgens het normale schema getraind.

C junioren
Er wordt volgens het normale schema getraind op beide locaties.

AB junioren
De training op woensdag begint om 19.30. De training op vrijdag begint om 19.00. Er wordt in groepen van maximaal 8 atleten getraind.

Specialisatietrainingen

   • De polsstoktraining wordt vanaf dinsdag 5 mei om 18.30 hervat.
   • De trainingen op donderdag (Mila) en vrijdag (horden) vinden volgens het normale schema plaats. Aan deze trainingen kan enkel worden deelgenomen in overleg met de trainers.

 

[UPDATE 25-03-2020]

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de Nederlandse regering die ingaan vanaf 22 maart 2020 18:00 aangaande onder andere sportclubs in Nederland, heeft het bestuur van Rotterdam Atletiek besloten om het stoppen alle activiteiten in verengingsverband te verlengen ten minste tot en met 31 mei 2020. Rotterdam Atletiek volgt hiermee de richtlijnen van de Nederlandse Atletiekunie op om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden. Rotterdam Atletiek zal dus voor iedereen, op alle locaties, geen faciliteiten openstellen. Dit geldt ook voor de schoolsportvereniging (SSV), de topsport en de (hard)loopgroepen tot en met 6 april. In de brief van het bestuur kan je de details lezen en informatie over eventuele financiële consequenties.

 

[UPDATE 14-03-2020]

Het bestuur van Rotterdam Atletiek ziet in dat voor veel atleten en trainers het afgelasten van alle trainingen erg vervelend is en stelt de volgende uitzonderingen in.

SSV

Voor de schoolsportverenigingen is in overleg met de train(st)ers en schoolcoördinatoren gekozen om de trainingen voorlopig door te laten gaan.

 

Topsport

Het bestuur ziet het belang in van de prachtige topsport binnen onze club en het blijven doortrainen voor het aankomende atletiekseizoen en is bereid om voor de betreffende atleten/groepen faciliteiten open te stellen. In overeenkomst met het bestuur kunnen onze topsporters (NK top-8, inclusief A/B-junioren) in overleg en alleen met expliciete toestemming van hun (specialisatie)train(st)er toestemming krijgen om trainingen af te werken op het sportcomplex Nenijto van Rotterdam Atletiek.

Dit houdt in dat:

    • Je alleen mag trainen met expliciete toestemming van jouw directe (specialisatie)trainer.
    • Je trainer toestemming moet krijgen van het bestuur of topsportcoördinator Wouter Visser.
    • Samenstelling en uitnodiging tot een training de verantwoordelijkheid is van de trainer/trainster.
    • Iedereen zich houdt aan de geldende voorschriften van het RIVM, waaronder dat de groepsgrootte maximaal 10 topsporters is.
    • Individuele training (niet in groepsverband) is alleen toegestaan op sportcomplex Nenijto na overleg en goedkeuring van topsportcoördinator Wouter Visser.
    • Tot in ieder geval 1 april, wordt sociaal en fysiek contact zoveel mogelijk vermeden en bij de minste klachten van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn, luchtwegklachten of koorts dient de atleet of trainer thuis te blijven.

 

Loopgroepen

Er kan door de verschillende loopgroepen gekozen worden om in het bos of elders extern te gaan trainen, dit is toegestaan in overeenstemming met het bestuurslid wegatletiek, Henk Berkhof. Ook hierbij geldt uiteraard dat de groepsgroottes beperkt moeten worden en contact zoveel mogelijk wordt vermeden.

 

 

 

 

[12-02-2020]

Beste leden van Rotterdam Atletiek,

 

Op donderdag 12 maart heeft de Nederlandse regering extra maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het COVID-19 virus zo veel mogelijk te beperken. Bij Rotterdam Atletiek staat de veiligheid van al onze leden voorop, en we sluiten ons daarom aan bij het advies van het NOC*NSF en de Nederlandse Atletiekunie. Dit advies luidt als volgt:

“Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen.”

Dit houdt in dat alle activiteiten van Rotterdam Atletiek tot 1 april niet door zullen gaan, dit geldt voor trainingen, wedstrijden en alle andere vormen van bijeenkomen op de club.

De clubgebouwen op locatie Nenijto en Olympia  zullen dan ook tot 1 april gesloten blijven. De trainingen op locatie Langepad en Wielewaal zullen eveneens tot 1 april niet plaatsvinden. Het bestuur houdt de situatie in de gaten en zal indien nodig een nieuwe mededeling uitbrengen.  Houd hiervoor ook onze website en Facebook pagina in de gaten.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

Bestuur Rotterdam Atletiek