BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Ondanks slecht weer meer dan 100 deelnemers bij de CK

Rotterdam 3 oktober 2021 – Clubkampioenschappen

De voorspellingen waren al niet best en dat is uitgekomen. Zondagmorgen was druilerig met af en toe een wat hardnekkigere regen. Halverwege de middag klaarde het op en bleef het droog. Ondanks het regenachtige weer toch meer dan 100 ‘dapperen’ die de regengoden wisten te trotseren. De jongste leden gaan altijd op kamp rond deze tijd van het jaar, maar door de pandemie werd dat kamp op de eigen ‘camping’ op het achterveld gehouden. Een stuk op 5 legertenten vormden de ‘behuizing’ voor deze doorzetters. Het polsstokhoogspringen werd helaas afgelast, maar gezien de omstandigheden zal niemand daar rouwig om zijn geweest.

Pupillen A
De punten van de pupillen werden in één klassement verzameld. Bij de pupillen A was Mina Chokri de best met 2173 punten. Hierbij werd ze op de voet gevolgd door Robin v.d. Gaag met 2101 punten. Leule Abraham Iftar was de snelste op de 1.000m met 3.27.05. Mina was de beste op de sprint en Lewis Tol wist de kogel het verst te stoten. Het podium werd gecompleteerd door Lucius v.d. Velden met 2048 punten.

Pupillen B
Slechts 2 meisjes durfden de strijd aan te gaan met de jongens. Sam Huygen, Asiah Bunt en Raphael Orlanes verdeelden de prijzen waarbij Sam en Asiah elkaar niet veel ontliepen, resp. 1853 en 1837 punten. Asiah was de snelste op de sprint en de beste op ver, maar Sam gooide de vortex bijna 30m weg.

Pupillen C
Hier wat meer deelneemsters. Ivy van Veen eindigde als 2e met slechts 5 punten voorsprong op Malikai Goldmann. De 600m gaf hier de doorslag want Ivy was bijna 20 seconden sneller. Maar de winnaar was David Tumbarelle Rivera, die de snelste was op de sprint.

Pupillen D
Op de eerste plaats zien we een nieuwe naam en de enige met meer dan 1000 punten: Fudayl el Karchouhi. Op allevier de onderdelen leverde hij de beste prestaties en dat is heel knap. Op plaats 2 zien we Jax Otte en op plaats 3 Hayat Said Mohamed.

Meisjes D
Alle toppers namen deel en dus een ‘felle strijd’ om het clubkampioenschap dat over 4 onderdelen ging: de ongebruikelijke 150m (op verzoek toegevoegd omdat die onderdeel bij de C-meisjes op het programma staat). Dit geldt ook voor de 800m. De vierkamp werd gecompleteerd door kogel en ver. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, bleek dat Eva Bouman de beste was. Dat kwam mede door haar formidabele (en winnende) kogelstoot van 13.54m. Tevens was ze de beste op ver. Gift Achigwe heeft potentie op de 150m want ze kwam als enige onder de 20 seconden. In totaal werd ze 2e. Yenthe Vreugdenhil completeerde het podium. Georgina Taylor was verreweg de snelste op de 800m.

Meisjes C
Arusha Biekram eindigde met ruim 100 punten voorsprong op Edda v.d. Velden als eerste. Anniek Poot werd derde met de snelste tijd op de 150m. Miek Sluijter eindigde net buiten het podium, maar was maar liefst 9 seconden sneller op de 800m dan de nummer 2 op dit nummer.

Jongens D
Vooraf stond eigenlijk wel vast wie er als winnaar uit de bus zou komen: Gyani Biekram. Dat was ook zo. Als enige onder de 20 seconden op de 150m, maar wel met 3.1m/s meewind. Op kogel en ver was hij ook de beste. David van der Velden en Maas van Kesteren stonden op plaats 2 en 3 op het podium. Abenaezer Abraham Iftar was ruim de snelste op de 800m, maar dat was hij dan ook aan zijn stand verplicht.

Een vrolijke groep atletes toen het weer droog was.

Senioren
Sam Kranse kwam uit op voor hem minder beoefende onderdelen: discuswerpen en kogelslingeren. Bij het Rotterdams Atletiek Festival zagen we hem ook al op de 800m schitteren.

Masters
Bij de oudste deelnemers de gebruikelijke namen met de fam. Blommestijn als ‘koploper’ met drie leden: Michelle, Laura en Peter. M65 Henk Berkhof is de eerste in zijn categorie die op het onderdeel verspringen in actie kwam. Zijn prestatie van 3.91m is dan ook meteen een clubrecord. M55 Marc Suvaal won het discuswerpen en het kogelslingeren. Op het laatste onderdeel gaat M35 Arjan Dekkers die 40m volgend jaar zeker slechten.

Op de kleine meerkamp (100m en ver) was Marije Poot de beste. Liesbeth Koot was de enige speerwerpster en kwam tot 19.22m.

Een kletsnatte 100m bij de masters. V.l.n.r.: Marije Poot, Mariek Berkhof. Najib Chokri en Henk Berkhof.

Uitslagen