BaanatletiekJeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Clubrecords bij laatste indoorwedstrijden, eerste plek op AT-lijst Nederland voor Vreugdenhil en Matimbor!

Traditiegetrouw vinden er in het laatste weekend van oktober de laatste indoorwedstrijden van het afgelopen indoorseizoen plaats voordat de junioren per 1 november overgaan naar een hogere categorie. Vroeger vonden die wedstrijden vooral plaats in Enschede, maar tegenwoordig ook dichterbij.

Assendelft, 30 oktober 2021 – Indoorwedstrijden

JD Gyani Biekram verbeterde tweemaal het clubrecord op de 60m horden. In de series kwam hij tot 8.96, maar in de finale was hij een stukje rapper met 8.78. Beide malen goed voor de eerste plaats. Tevens is die prestatie goed  voor de eerste plaats op de AT-lijst van Nederland! Op kogel werd hij derde, maar wel voor het eerst over de 13 meter met 13.12m. Dat is een verbetering van het clubrecord met 3 cm van Kay Geluk uit 2009. Die stootte die afstand in Enschede destijds. Zus Arusha (MC) werd tweemaal tweede op de 60m met tweemaal vrijwel dezelfde tijden: 8.44 om 8.43. De afstand van 9.37m op kogel was goed voor de eerste plaats.

Yenthe Vreugdenhil (MD) noteerde zowel in de serie als de finale 8.18 op de 60m vlak. Dat is een verbetering van het 25 jaar oude clubrecord van Cheyenne Nelson met 6/100 van een seconde. Op de 60m horden verbeterde ze het clubrecord via 9.29 in de series naar 9.16 in de finale. Ook dat is een verbetering na 25 jaar van het clubrecord. Dat stond op naam van Renate Snabel met 10.14 (handtijd). Zowel op de 60m vlak als de 60m horden was ze in alle races de beste. Op kogel werd ze tweede met 12.67m, maar ook die prestatie was goed voor een nieuw clubrecord. En wederom stond het vorige record 25 jaar (12.43m van Charlene Ritfeld). De prestatie op de 60m horden is nu de allerbeste van Nederland! Sneller nog dan niemand minder dan Jamile Samuel. Bekijk het filmpje van Yenthe op de 60m vlak. Bekijk het filmpje van de 60m horden.

Filmpjes: Sanne Vreugdenhil

Naaldwijk, 30 oktober 2021 – Clubkampioenschappen Energie
Aan deze clubkampioenschappen mochten ook leden van andere verenigingen meedoen. De gebroeders Den Hartog (beiden JB) deden een vijfkamp en werden hier eerste en tweede op. Sebastiaan werd eerste met 3096 punten en Benjamin tweede met 2889 punten. Beiden leverden goede prestaties waarvan enkelen goed waren voor een AT-notering bij Rotterdam Atletiek.

Uitslagen

Naaldwijk, 31 oktober 2021 – Recordwedstrijden.

Nieuwbakken lid Jayden Matimbor (JD), overgekomen van AV Fortuna Vlaardingen, gaf in zijn eerste (indoor)wedstrijd meteen maar zijn visitekaartje af. In een kleine meerkamp, die hij wist te winnen, had hij een straatlengte voorsprong op nummer 2 Gyani Biekram. Het clubrecord van Gyani op de 60m horden van gisteren ging er meteen maar aan: 8.59. Ook op de 60m zonder horden ging het clubrecord aan diggelen: 7.36. Beide prestaties zijn goed voor de eerste plaats op de AT-lijst van Nederland! Op ver benaderde hij het clubrecord van Damian Felter uit 2016 tot op 5 cm (5.55). Gyani kon een nieuw p.r. noteren met 4.95m. Ook op de 60m kon hij zijn oude p.r. doorstrepen en zijn nieuwe p.r. noteren: 7.92.

JPA1 Robin v.d. Gaag werd tweede op de meerkamp. Bij de MC was er een vierde plaats voor Arusha Biekram op de vierkamp.

Uitslagen

Foto: Ed Turk