BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Masters vierde bij Masters Club Cup

Den Haag, 5 september 2021 – Masters Club Cup. Dit jaar waren er geen competitiewedstrijden voor masters wegens corona. Daar moeten we wat aan doen, dachten ze bij Haag Atletiek en zij bedachten de Masters Club Cup. Uitnodigingen werden verstuurd en zo’n 12 verenigingen gaven hieraan gehoor en stuurden zowel een mannen- als vrouwenteam. En zo was er dan toch een soort ‘finale’ voor de mastersploegen. Zij het dat de opzet anders dan anders was omdat de punten van beide ploegen bij elkaar werden opgeteld en dat er een 4 x 100m mixed estafette was (2 mannen en 2 vrouwen) waarbij de puntentelling van de vrouwen zou gelden.

Wegens een DQ op de afsluitende 4 x 100m mixed zijn de masters van RA een podiumplaats misgelopen. Liesbeth van Rossum startte en gaf over op Wesley Liefden. De wissel tussen Wesley en Janneke Berkhof verliep niet goed, Janneke liep nog terug om het stokje op te rapen en over te geven aan Waldy Lindenborg. Intussen waren alle teams al voorbij en met een enorme eindsprint kon Waldy net niet het laatste team achterhalen. Helaas kreeg de ploeg wel een DQ aan de broek. Dat mocht overigens de pret niet drukken, want het was mooi weer en de teamspirit was geweldig.

In de ochtend kreeg ploegleidster Michelle Blommestijn 2 afmeldingen en allebei van lange afstandloopsters. Sindy Getrouw, Marieke Berkhof en Janneke Berkhof namen zonder mokken deze nummers over. Hulde voor deze dames!

Het voert te ver om alle prestaties te vermelden. Hieronder enkele opvallende resultaten.

Tijdens deze Masters Club Cup waren er ook enkele bijnummers. Op polshoog zorgde V55 Madeleine Cossée voor een unicum door als eerste master een resultaat neer te zetten op polshoog. Begonnen op 1.80m wist ze ook de 1.90m en de 2.00m te overbruggen. M55 Marc Suvaal sprong met 3.60m een nieuw Nederlands record.

Sprinter Waldy Lindeborg kan uit de voeten op de 100m, 200m en de 400m. Afgelopen vrijdag in Utrecht noteerde hij op de 100m een nieuw p.r. als M35 met 11.03. Vandaag kwam hij tot 11.13 dat gecorrigeerd werd tot 11.05. Op de dubbele afstand bereikte hij de finish na 22.81. Op beide onderdelen was hij de snelste van de dag.

Op de 400m hebben we een nieuwe ster in ons midden: Bostjan Erzen (M55), Balkan-recordhouder op de 400m. Gisteren nog actief op de 60m tijdens de Sprintcup voor masters (die hij won) bij het Rotterdams Atletiek Festival, vandaag liep hij zowel de 100m (bijnummer) als de 400m in resp. 12.41 en 57.81. Beide prestaties zijn nieuwe clubrecords bij de M55.

M45 Richard Trifunovic (de speaker had moeite om zijn naam uit te spreken), won het hoogspringen met 1.65m. V45 Liesbeth van Rossum werd tweede op de 100m in 13.80 en verbeterde daarmee haar eigen clubrecord. Debuterend V35 Janneke Berkhof won de 400m in 1.03.84. Daarnaast liep zij ook nog eens de slopende 3.000m en daarin werd ze keurig 6e in 12.07.04. Madeleine Cossée (V55) stootte de kogel naar de 2e plaats met toch een 10meterplusprestatie, na haar polshoogdebuut. Tot slot nog een tweede plaats voor Marije Poot (V45) op ver met 4.23m.

Uitslagen

Foto’s Laura en A3