BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

D-meiden maken favorietenrol waar!

Lisse, 18 september 2021 – A-finale CD-competitie

De eerste ploeg van de D-meiden stond het hele jaar al bovenaan in de (virtuele) competitie. Zouden ze hun favorietenrol waar kunnen maken? Jawel, dat deden ze. Met bijna 150 punten voorsprong op stadgenoot PAC, bezette de eerste ploeg van de D-meiden aan het eind van de dag de eerste plaats. En dus kampioen van Nederland! Het is de derde keer in de historie van RA dat de D-meiden clubkampioen van Nederland zijn geworden. De eerste keer was in 1983 op de eigen Nenijto, één week nadat de nieuwe baan officieel was geopend, toen nog onder de naam AVR. De tweede keer was precies 25 jaar geleden, in 1996 dus.

De PAC-meiden waren wel de snelsten op de 4 x 60m, maar de RA-meiden liepen hun snelste tijd van het seizoen met 31.62. Op de 60m horden was RA superieur met een ‘clean sweep’: Gift Achigwe, Yenthe Vreugdenhil en Tessa van Vlaanderen waren hiervoor verantwoordelijk. Tessa wist haar p.r. te verbeteren tot 9.59. Eva Bouman wist haar p.r. op kogel met ruim 1 meter te verbeteren tot 12.86m en dat was goed voor plaats 2. Georgina Taylor deed hetzelfde, maar dan op speer. Ze werd daarmee derde. In de breedte was de ploeg erg sterk. Op de 60m vlak wisten Gift en Yenthe resp. een 3e en 4e plaats voor zich op te eisen. Gift kwam net niet tot 5 meter bij het verspringen (4.95m) en werd daarmee 4e. Faith Tujeehut kwam uit op maar liefst 3 onderdelen: 60m, 600m en speer. Stella Heijnen en Merel van der Horst bleven alledrie onder de 2 minuten op de 600m. Merel sprong ook nog 4.13m ver.

Op de foto v.l.n.r.: Gift Achigwe, Merel van der Horst, Stella Heijnen, Tessa van Vlaanderen, Georgina Taylor, Faith Tujeehut, Eva Bouman en Yenthe Vreugdenhil.

D-jongens
De D-jongens stonden ook in de landelijke A-finale. Vooraf waren ze geen favoriet. GAC Hilversum bleek aan het eind van de dag over de sterkste ploeg te beschikken. De RA-jongens deden het prima door op de 5e plaats te eindigen. De D-jongens zijn 1x clubkampioen van Nederland geweest en dat was ook in 1996.

Gyani Biekram wist zijn p.r. op kogel te verbeteren tot 12.48m, en dat is slechts 8 cm verwijderd van het clubrecord van Kay Geluk uit 2009. Verder liep hij een sterke 80m horden in 11.85 met 2.6m/s tegenwind en de 80m vlak ging in 10.44. Abenaezer Abraham Iftar liep wederom onder de 3 minuten op de 1.000m met 2.58.33 en werd daar 2e mee achter supertalentje Stan Winter van PAC die wederom in de 2.40 liep. De overige jongens hebben hun uiterste best gedaan en dus een prachtige 5e plaats behaald.

Alle D-junioren hadden een prachtig nieuw T-shirt gekregen (zie foto’s).

V.l.n.r.: Fiene Burger, Merel van der Horst, Tessa van Vlaanderen, Faith Tujeehut, Georgina Taylor, Eva Bouman, Stella Heijnen, Gift Achigwe, Yenthe Vreugdenhil, Gyani Biekram, David van der Velden, Koen Bouman, Dima Weitjens, Maas van Kesteren, Enzo de Jong en Abenaezer Abraham Iftar.

Uitslagen

Foto’s van Familie De Koning van Vlaanderen en Nils Bebelaar!

Video prijsuitreiking

Door corona waren er dit jaar nog meer finales dan andere jaren. Ook daarin was RA vertegenwoordigd.

 

Edam, 18 september 2021 – B-finale CD-competitie

De C-meiden eindigden in Edam op een keurige zesde plaats. Hoogste klassering was voor Edda van der Velden met een 2e plaats op hoog (1.50m). Tevens werd ze derde op ver met 4.76m. De estafette moest worden overgelopen. Toch de vierde tijd met 42.70, maar hiervoor werden 50 punten in mindering gebracht. Voor de eindrangschikking had dit geen verschil gemaakt. Miek Sluijter verbeterde haar p.r. op de 800m tot 2.40.15.

Uitslagen

 

Venray, 18 september 2021 – D-finale CD-competitie

Een 8e plaats was weggelegd voor het tweede team van de D-jongens. Die moesten daarvoor helemaal naar het Limburgse Venray afreizen.

Hoogste klassering was voor Dilano Smit die tweede werd op de 80m horden in 14.03. Het estafetteteam 4 x 80m (Dilano Smit, Jamie van Delden, Roman Casas de Rooij en Zeno Flink) werd keurig vierde in 45.28.

De D-jongens die in Venray de eer van RA hoog hielden. V.l.n.r.: Roman Casas de Rooij, Zeno Flink, Dilano Smit, Lukas Appenzeiler en Jamie van Delden.

Uitslagen