BaanatletiekTopsport

Zonneveld zevende op kogel met NR bij Paralympics; De Haan zilver bij NK 10 km

Tokio (Japan), 24 augustus – 5 september 2021 – Paralympische Spelen

Take Zonneveld, uitkomend in de klasse F40, heeft de zevende plaats behaald bij het kogelstoten. In een veld waarin de Russische winnaar Gnezdilov een nieuw wereldrecord stootte met 11.16m, kwam Take in zijn vierde poging tot 10.04m. Dat is een verbetering van zijn eigen Nederlands record met 3 cm dat hij ongeveer een maand geleden stootte in Breda.

Uitslagen

 

Hem, 29 augustus 2021 – NK 10 km op de weg

Benjamin de Haan is er niet in geslaagd om Nederlands kampioen te worden op de 10 km web. In een lange eindsprint naar de finish werd hij verslagen door Nederlands recordhouder 5 èn 10 km op de weg Richard Douma, die graag in zijn eigen provincie (Noord-Holland) Nederlands kampioen wilde worden. Het verschil op de finish bedroeg slechts 1 seconde: 29.22 om 29.23. De tijd van Benjamin is wel goed voor een nieuw clubrecord. Benjamin werd wel Nederlands kampioen op de 10.000m, eerder dit jaar in Leiden. M45 Bas de Peuter werd derde in de prima tijd van 33.30.

Uitslagen