Pers&MediaSportnieuwsTopsportVerenigingszakenWedstrijden & Uitslagen

Atletieksucces in Tokyo inspireert: Rotterdamse atletiekverenigingen presenteren ‘Atletiekvisie 2024’ op Rotterdams Atletiek Festival

Dat atletiek een prachtige sport is heeft u recent kunnen zien tijdens de Olympische Spelen in Tokio waar de Nederlandse ploeg veel succes had, met een grote inbreng van atleten uit Rotterdam. Zo was er onder meer een zilveren medaille op 4x 400 meter estafette van de Rotterdamse atleten Ramsey Angela en Liemarvin Bonevacia.

De Rotterdamse atletiekverenigingen zijn natuurlijk bijzonder trots op hun Olympiërs. Maar naast het faciliteren van topsport brengen zij ook wekelijks duizenden Rotterdammers in beweging. Zij faciliteren breedtesport, sport voor bijzondere doelgroepen en diverse maatschappelijke activiteiten. Hierdoor hebben de verenigingen ieder op geheel eigen wijze een substantiële en niet te onderschatten sociaal-maatschappelijke functie.

De Rotterdamse Atletiekverenigingen hebben daartoe de handen ineengeslagen en organiseren op  vanaf 13.00 uur het Rotterdams Atletiekfestival. Een kleinschalig sportevenement, waar de verenigingen zich zullen presenteren aan de stad, met een aantal topsport- en breedtesportonderdelen

De Rotterdamse Olympiërs (o.a. Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela) zullen aanwezig zijn en zullen worden gehuldigd. Verder zijn er naast het wedstrijdprogramma clinics voor iedereen onder leiding van verschillende Rotterdamse atletiek coryfeeën, zoals Diane van Es, Irene van der Reijken en oud-wereld kampioen Ignisious Gaisah.

In het wedstrijdprogramma o.a. een Nederlands Recordpoging met o.a. Churandy Martina op de 4x200m. Daarnaast zullen de volgende topatleten ook deelnemen: Taymir Burnet 4×200, Chris Garia 4×200, Hensley Paulina 4×200 + 100m, Sven Poelman – NK kogelstoten, Onyema Adigida 4×200, Zoë Sedney – 100m, Douwe Amels – NK hoogspringen

Tijdens het festival wordt ook  het visiedocument “Atletiekvisie Rotterdam”  officieel aan wethouder Sport Sven de Langen overhandigd. Dit visiedocument is in unieke samenwerking door de verenigingen geschreven met ondersteuning van de gemeente Rotterdam en de Atletiekunie. In de sportvisie staat onder meer beschreven dat de voorspoedige ontwikkeling van de Rotterdamse Atletiek onder druk staat. Om talentontwikkeling optimaal te kunnen faciliteren is er behoefte aan indooraccommodatie. Daarnaast zijn de atletiekverenigingen vanwege de 6-baans accommodaties niet in staat om aansprekende wedstrijden te organiseren en beperkt in trainingscapaciteit. Gezien de het huidige inwonersaantal is de atletiek in Rotterdam Noord gebaat bij een derde voorziening in Nesselande.

PAC en Rotterdam Atletiek ondersteunen en omarmen het mooie initiatief van een 8-baans outdoor voorziening en indoorhal. Rotterdam Atletiek heeft een dependance op Sportpark Olympia en is groeiende. PAC heeft verregaande plannen voor een satellietlocatie. Aanhaken bij de ontwikkeling van Feyenoord City biedt alleen maar meer kansen om het ledenaantal op Zuid te laten groeien.

Aan de hand van de ‘Atletiekvisie 2024’ hopen de Rotterdamse atletiekvereniging in samenwerking met de gemeente Rotterdam de positieve groei van Rotterdam als atletiekstad door te zetten.

Het document Atletiekvisie Rotterdam vindt u hier, achter in het document vindt u een samenvatting.