Verenigingszaken

Eerste Rotterdams Atletiekfestival

De atletieksport in Rotterdam is letterlijk altijd in beweging. Zeven dagen per week wordt er hardgelopen, gesprint, gesprongen of gegooid door vele duizenden Rotterdammers van 4 tot en met 100+. Een leven lang bewegen is het motto.
De gezamenlijke Rotterdamse atletiekverenigingen, Rotterdam Atletiek, PAC en Trackstars Nesselande en het regionaal Atletiektrainingscentrum Rotterdam presenteren zich tijdens het eerste Rotterdams Atletiekfestival, een evenement waarbij de nadruk wordt gelegd op het diverse en veelzijdige karakter van de sport.

Breedtesport, recreatiesport, topsport en sport voor bijzondere doelgroepen, bij de Rotterdamse Atletiekverenigingen gebeurt het allemaal. Het Rotterdams Atletiekfestival biedt u een inkijkje in het bijzondere karakter van de verenigingen. Het programma bestaat uit wedstrijden voor breedtesporters en topsporters, trainingsclinics en nog veel meer.

Tijdens deze editie zullen de Rotterdamse atleten die hebben geschitterd op de Olympische Spelen worden gehuldigd.

Op het Festival zal ook de Atletiekvisie voor Rotterdam worden aangeboden aan de Wethouder Sport, dhr. S. de Langen. Vorig jaar kon de presentatie van de Atletiekvisie geen doorgang vinden vanwege de lockdown. In het visiedocument (klik hier), ontstaan vanuit een unieke en nauwe samenwerking tussen PAC, RA, Trackstars Nesselande en ATR staat beschreven hoe we in de toekomst met activiteiten op het gebied van recreatiesport, topsport en maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage denken te kunnen leveren aan het in beweging krijgen van een nog grotere groep Rotterdammers. Nieuwe initiatieven, innovatie, uitbreiding van bestaande activiteiten, maken allemaal deel uit van onze plannen voor de toekomst.

Graag nodigen wij u om het Rotterdams Atletiekfestival bij te wonen. Voor het volledige programma van het Festival ga naar:

Rotterdams Atletiek Festival

Uiteraard wordt het evenement met inachtneming van de Covid-19 regels georganiseerd.

Datum : Zaterdag 4 september 2021
Tijd : 13.00-17.30 uur
Locatie : Atletiekcomplex Nenijto
Adres: Bentincklaan 40, 3039 KK Rotterdam
Voor informatie: