Aangepast sportenBaanatletiekSportnieuwsTopsport

Den Exter zesde op 100m bij WK voor doven

Lublin (Polen), 23 – 28 augustus 2021 – 4e WK voor doven (World Deaf Athletics Championships).

Elaine den Exter is op de 100m zesde geworden in de finale in precies dezelfde tijd (12.49) als in de halve finale, waarin ze als 2e over de finish kwam. Zelf was ze allerminst tevreden over dit resultaat: “Zesde van de wereld over de 100 m, ik kan er nog niet blij mee zijn. Dat komt over een paar dagen.” Ze had meer verwacht van haar halve finale over 200m dan de plaats en tijd: 3e in 26.15.

De weg naar het WK was niet zonder slag of stoot. Ten eerste door COVID-19 periode waar er geen wedstrijden wordt gedaan van maart 2020 tot april 2021. Dat werd gemerkt in het wedstrijdritme. Door een blessure moest er helaas alternatief worden getraind. Gelukkig was ze op tijd hersteld. Elaine is samen met begeleider Arjen Hoogerwerf op 21 augustus vanuit Eindhoven naar Lublin afgereisd en komt op 28 augustus weer terug.

Uitslagen

Website organisatie