SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Twee clubrecords op meerkamp

Delft en Lisse, 10-11 juli 2021 – Meerkampen. Grote deelname aan deze meerkampen.

Delft

Meisjes D
Eva Bouman verbeterde haar p.r. op de zeskamp met maar liefst 700 punten en dat was goed voor een verbetering van het 25 jaar oude CR dat op naam stond van Renate Snabel met 3330 punten. Ook haar p.r.’s op de 60m horden en speer moesten er aan geloven. In de wedstrijd leverde dat een tweede plaats op. Georgina Taylor werd hier 8e met 3053 punten en Yenthe Vreugdenhil eindigde op plaats 12, maar dat kwam vooral door een mislukte hordenrace waardoor ze veel punten verspeelde. Gelukkig nog wel een goede 600m voor haar waarin ze haar p.r. met 6 seconden wist te verbeteren.

Jongens D
Koen Bouman werd 7e met 2549 punten bij de D1. Met 3266 punten eindigde David van der Velden als 8e bij de D2.

Meisjes C
Een 9e en een 13e plaats voor respectievelijke Edda van der Velden en Arusha Biekram met 3355 en 2796 punten.

Lisse

Jongens B
Sebastiaan den Hartog ruikt aan de 6.000 punten met een eindscore van 5.907 punten op de tienkamp. Het is een nieuw clubrecord op het onderdeel  meerkamp bij de JB dat enkele jaren geleden nog uit 9 disciplines bestond. Die eindscore kwam vooral tot stand door zijn nieuwe p.r. op pols met 3.90m. In de einduitslag werd hij 5e. Joris Tammes werd hierin 7e, maar stond na de eerste dag nog boven Sebastiaan, mede door een uitstekende 400m in 51.38.

Uitslagen Delft

Uitslagen Lisse

Foto: Sanne Vreugdenhil