JeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

CD-jeugd naar landelijke finales

Naaldwijk, 3 juli 2021 – CD-competitie. Prima atletiekweer. Zowel de eerste jongensploeg als de eerste meisjesploeg van de D-junioren zijn er in geslaagd zich te plaatsen voor de landelijke finale. Voor de D-meiden komt dit niet als een verrassing omdat ze het hele seizoen al bovenaan staan. Voor de D-jongens hing het halen van de A-finale aan een zijden draadje wegens een foutieve wissel bij de estafette en het toch oppakken van het stokje en alsnog finishen. Daardoor werden een hoop punten verspeeld. De voorsprong op nummer 13 in de landelijke ranglijst besloeg slechts 13 schamele puntjes (5705 om 5692). Uiteindelijk gaan de onderstaande ploegen naar de volgende landelijke finales:

A-finale, plaats 1-12
Meisjes D, 1e ploeg  (1) en Jongens D, 1e ploeg (12),

B-finale, plaats 13-24
Meisjes C (18)

D-finale. plaats 37-48
Jongens D, 2e ploeg (41)

Meiden D
Grootste puntenpaksters waren Gift Achigwe en Yenthe Vreugdenhil. Op de 60m vlak scoorden beiden meer dan 700 punten met resp. 8.10 en 8.23. Voor beiden was het een nieuw p.r. en in het geval van Gift een minieme verbetering van haar eigen clubrecord. Op de 60m met horden werden ze 1 en 2 met 9.41 en 9.67. Met betere wissels moet het estafetteteam in staat worden geacht het aloude clubrecord (31.01) uit de boeken te laten verdwijnen. Nu finishte het team in 31.90. Georgina Taylor haalde in haar derde poging uit op speer door voor het eerst over de 30m te werpen (30.60m). Eva Bouman verbaasde iedereen door haar p.r. op hoog met 10 cm te verbeteren tot 1.55m. Die 1.60m gaat er dus aankomen, want die drie pogingen op deze hoogte waren best goed. Eva en Georgina pakten de bovenste 2 plaatsen op kogel. Gift won het verspringen met 4.94m. De 1e ploeg scoorden bijna 6900 punten, bijna 1.000(!) meer dan stadgenoot PAC, De 2e ploeg deed het ook heel goed door op de 5e plaats te eindigen. De 3e ploeg werd 11e.

Jongens D
In Naaldwijk eindigde de ploeg als derde achter PAC en Fortuna, maar in de landelijke stand nog net genoeg om als 12e naar de finale te mogen gaan. Gyani Biekram won het kogelstoten in een nieuw p.r. van 11.45m, werd 2e op de 80m horden en 4e op de 80m vlak. Koen Bouman won het discuswerpen waarbij hij aan de fotograaf een aardig mikpunt had. Maar wel een nieuw p.r. met 22.40m. Een derde plaats voor David van der Velden op hoog met 1.40m. Maas van Kesteren sprong 4.50m ver en dat was goed voor plaats 2.

Meisjes C
Het verschil met stadgenoot PAC was erg groot, maar de meisjes C leverden goede prestaties en eindigen op de 2e plaats in Naaldwijk. Landelijk staat het team op plaats 18 en daarmee is een plaatsje veiliggesteld in de B-finale. De meeste meters werden afgelegd door Elin v.d. Berg, Miek Sluijter en Mies van Schooneveld die de zware 1.500m wisten te volbrengen. Een mooie derde plaats voor het estafetteteam met 43.06. In haar laatste – geldige – worp op speer kwam Mees de Jong tot een afstand van 29.18m. Daarnaast wierp ze de discus nog naar 29.18m en liep ze de 150m in 21.27. Anniek Poot werd hierop derde in 19.60. Dat is een nieuw p.r. en hiermee komt ze dichtbij het CR van 19.44 uit 1993. Edda van der Velden sprong 1.50m hoog en 4.72m ver, beide prestaties waren goed voor een derde plaats.

Uitslagen Naaldwijk

Landelijke stand meisjes D

Landelijke stand jongens D

Landelijke stand meisjes C

Foto’s Adri van den Berge

Foto boven: Julika Poot