BaanatletiekSportnieuwsTopsport

NR Mo-Ajok en limiet voor Sedney bij FBK Games

Hengelo , 6 juni 2021 – FBK Games. Prachtig lenteweer en perfect voor een middagje topatletiek. Een wedstrijd waarin Sifan Hassan het WR op de 10.000m verpulverde en waarin de Zweed Duplantis over 6.10m sprong met de polsstok. Prachtige prestaties. Maar ook de RA’ers deden het erg goed. Die werden trouwens aangemoedigd door een kleine schare clubgenoten die een kaartje hadden weten te bemachtigen.

A-junior Xavi Mo-Ajok verbeterde zijn p.r. op de 100m met enkele tienden tot de fabelachtige tijd van 10.39. Dat is een nieuw Nederlands record bij de junioren A (tegenwoordig U20). Daarmee komt hij in de buurt van het clubrecord van niemand minder dan Churandy Martina (10.29 uit 2003). Met die tijd staat hij nu bovenaan in de nationale seizoensranglijst. Christopher Garia was trouwens de rapste van de nationale serie 100m in 10.34. Vierde werd Taymir Burnet in 10.46 en Churandy Martina finishte in 10.56.

Taymir snelde naar 21.05 op de dubbele afstand en dat was goed voor de vierde plaats. Churandy werd in die serie 6e in 21.15. Een derde plaats was er voor Liemarvin Bonevacia op zijn favoriete onderdeel, de 400m. Zijn tijd was 45.77. Daarmee bleef hij net boven zijn snelste seizoenstijd (45.68).

Bij de vrouwen verbeterde Nargélis Statia haar beste seizoenstijd op de 100m tot 11.69. Zoë Sedney verbeterde haar eigen clubrecord bij de neo’s op de 100m horden tot 13.02.

Uitslagen

(op de site van de FBK-games zijn de uitslagen nergens te vinden, gelukkig wel op een Tsjechische(!) site….)