BaanatletiekSportnieuwsTopsport

RA’ers in EK voor landenteams

Papendal, 8 juni 2021. In het weekend van 19-20 juni 2021 worden de Europese kampioenschappen voor landenteams gehouden in het Roemeense Cluj-Napoca.

Vier jaar geleden degradeerde Nederland uit de Super League naar de eerste divisie. In deze divisie komen 11 landen tegen elkaar uit en alleen de winnaar promoveert naar de Super League. Het is een echte teamwedstrijd want de resultaten van èn de mannen èn de vrouwen tellen mee. RA is hofleverancier voor de Nederlandse ploeg met maar liefst 6 atleten/atletes. Wie doen er van onze club allemaal mee?

Mannen
Taymir Burnet is de enige man die op een individueel nummer uitkomt: 200m. De overige RA’ers doen mee in de verschillende estafettes. Op de 4 x 100m zijn Churandy Martina, Christopher Garia en Taymir Burnet uitgenodigd. Liemarvin Bonevacia komt uit in het 4 x 400m estafetteteam.

Vrouwen
Kersvers Nederlands recordhoudster op de 3.000m steeple Irene van der Reijken mag voor Nederland uitkomen op dit onderdeel. Zoë Sedney mag de oranjekleuren verdedigen op de 100m horden. Zij neemt de plaats over van Nadine Visser. Op hoog zien we nog een ‘oude bekende’: Glenka Antonia van Haag Atletiek. Zij deed mee in het Finse Tampere in de ploeg voor de Europacup voor clubteams.

Lees de volledige opstelling op de site van de Atletiekunie.

Site van de organisatie