BaanatletiekPers&MediaSportnieuwsTopsport

Jonge toppers van RA in de bloemetjes gezet

Rotterdam, 11 juni 2021 – Jonge toppers van RA zijn in de bloemetjes gezet.

Op vrijdag 11 juni werden drie jonge toppers van RA verrast door topsportcoördinator Wouter Visser en in de bloemetjes gezet.

Enid Duut
Enid is kogelstootster, maar vooral discuswerpster. Studerend in de VS kwam ze dit jaar tot een beste prestatie van 52,32m (p.r. is 53,02m). Hiermee voldeed ze aan de limiet voor het EK onder 23 (52,00m). Dat EK zou eerst in het Noorse Bergen worden gehouden, maar vanwege de pandemie gaf Bergen de organisatie terug. Gelukkig was Tallinn (Estland) bereid de organisatie over te nemen zodat de jonge Europese atleten niet de dupe zouden worden.

Zoë Sedney
Zoë draait al jaren mee op de 100m horden, maar ook op de 100m zonder horden en de 200m boekt ze goede resultaten. Afgelopen winter nam ze deel aan de EK indoor in Polen waar ze een finaleplaats wist te behalen op de 60m horden. Tijdens de afgelopen FBK-games in Hengelo op 6 juni, liep Zoë naar de geweldige tijd van 13,02 en dat was ruim onder de limiet (13,45) voor de EK onder 23.

Xavi Mo-Ajok
Xavi kwam enkele jaren geleden over van Spark naar RA en boekte sindsdien veel progressie op de 100m en de 200m. Tijdens de voorwedstrijd bij de FBK-games op zondag 6 juni jl. liep hij naar een tijd van 10,39 op de 100m. Dat was goed voor een nieuw Nederlands record bij de JA (tegenwoordig U20). Hij nam dat record over van de Zeeuwse sprinter Daniël Ward die in 2003 tot een tijd van 10,48 kwam. En ook Xavi voldeed aan de limiet voor het komende EK onder 23 dat op de 100m staat op 10,40. Op de AT-lijsten moet hij toch nog enkele clubgenoten voor zich dulden. Dat komt omdat die clubgenoten destijds voor de Antillen uitkwamen, maar wel lid waren van RA. Tot 2012 was het zo dat Antilliaanse atleten alleen een NR konden lopen als ze uitkwamen voor Nederland.

V.l.n.r.: Zoë, Enid en Xavi.

Foto’s: Wouter Visser