BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goede prestaties bij CD-competitie op de Nenijto

Rotterdam, 19 juni 2021 – CD-competitie. Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie weer eens een wedstrijd op de Nenijto met meerdere clubs. De sfeer zat er goed  in, het bleef droog en qua temperatuur was het prima atletiekweer.

Meisjes D
De ploeg stond al aan kop en die positie werd vandaag nog eens bevestigd door met maar liefst 800 punten voorsprong op nummer 2, stadgenoot PAC, te eindigen op het geweldige puntenaantal van 6.666. Dat begon al met de estafette die nipt winnend werd afgesloten. Op de 60m horden een ‘clean sweep’ voor Gift, Yenthe en Eva met een nieuw persoonlijk record voor Gift en Eva. Dat betekende voor Gift ook een nieuw clubrecord. Tijden resp. 9.13, 9.75 en 9.78. Georgina Taylor was de beste met de discus die zij wederom over de 29 meter wist te werpen (29.03m). Op kogel werd ze tweede met 10.48m. Ook een tweede plaats op hoog en dat was weggelegd voor Eva Bouman (1.45m). Gift won ook het verspringen door als enige over de 5 meter te springen (5.03m).

Jongens D
De jongens van PAC waren superieur vandaag, maar de RA’ers deden het prima door een tweede plaats te bemachtigen met zo’n 600 punten achter PAC, maar met ruim 450 punten voorsprong op nummer 3 Fortuna. Gyani Biekram was de grootste puntenverzamelaar door zowel de 80m horden (12.20) als het speerwerpen (36.31m) te winnen. De prestatie op de horden is een nieuw clubrecord. Een mooie tweede plaats voor Koen Bouman op discus met 21.96m en een derde plaats op hoog voor Maas van Kesteren met 1.40m. Op ver sprong Maas naar plaats 2 met 4.50m. Hier werd David van der Velden derde met 4.28m.

Zeker het vermelden waard was de 1.000m van Stan Winter (PAC). Hij kwam zéér dicht bij zijn eigen beste prestatie van afgelopen woensdag in Barendrecht (2.40.23) door nu 2.40.44 af te laten drukken. Met de prestatie van Barendrecht staat hij nu boven in de AT-lijst van Nederland. Ook de prestatie op de 80m van PAC’er Shurwendrich Martina (what’s in a name?) mocht er zijn: 9.49. Hiermee staat hij tweede in de AT-lijst van Nederland.

Meisjes C
In de eindstand een mooie derde plaats voor deze meisjes. Hoogste klassering was voor Mees de Jong met een derde plaats op speer (26.99m). Elin v.d. Berg wist haar p.r. op de 800m licht te verbeteren tot 2.41.60. Ook Miek Sluijter verbeterde haar p.r. op de 800m, maar dan met enkele seconden tot 2.42.23.

Uitslagen