BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Benjamin de Haan Ned. kampioen 10.000m

Leiden, 12 juni 2021 – NK 10.000m en 50ste editie van de Gouden Spike

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 10.000m heeft Benjamin de Haan beslag gelegd op de eerste plaats en dus een gouden plak. Zijn eindtijd was 28.31,14 en ligt zo’n 14 seconden boven zijn persoonlijk record. Het is een uniek feit want de laatste Nederlands kampioen 10.000m dateert uit……. 1921! Bertus Brouwer van DOS werd toen voor de tweede achtereenvolgende maal kampioen van Nederland.

Benjamin werd totaal vierde in de wedstrijd achter twee snelle Fransen en een Belg, maar vóór marathonloper Frank Futselaar van De Liemers. Het is zijn eerste kampioenschap op dit onderdeel.

Bij de JA wist Duane van Dijkhuizen zijn p.r. op pols op te schroeven tot 4.60m. Sam Kranse haalde die hoogte niet en eindigde op 4.40m. Bij de vrouwen wist de net uit de VS teruggekeerde Karlijn Schouten de wedstrijd te winnen met 4.00m.

Marissa Damink werd nipt tweede op de 800m, maar wel met een nieuw p.r. van 2.04.49. Noah Chokri wist in zijn laatste poging op ver zijn beste afstand van dit jaar te realiseren met 7.18m. De van AV Sprint overgekomen speerwerper Dimitri Jonkers kwam in zijn eerste wedstrijd voor RA uit op 57.25m en werd daar zesde mee in de wedstrijd. Take Zonneveld (F40) had 1 geldige poging op kogel, maar wel weer mooi over de 9 meter (9.08).

Shaquille Bleecke wierp de discus naar 44.01m en Dominique Zwiep liep 10.97 op de 100m.

Nils Bebelaar was achter de schermen actief bij de live stream, iets dat hij bij onze wedstrijden op de baan ook al deed.

Uitslagen

Bekijk de wedstrijd op YouTube