SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Virtuele CD-competitie, pup.competitie + bijnummers 22 mei 2021

Rotterdam, 22 mei 2021 – Virtuele CD-competitie, pupillencompetitie + bijnummers. In de ochtend veel regen, in het begin van de middag begon het op te klaren en de rest van de middag bleef het gelukkig droog en was het zonnetje af en toe ook nog te zien.

Meisjes D
Na de eerste wedstrijd stond de eerste ploeg van RA bovenaan. Ook na de tweede wedstrijd is dat nog het geval. Voorwaar een uitstekende prestatie. RA is de enige ploeg die meer dan 10.000 heeft gescoord over 2 wedstrijden. De tweede ploeg doet het ook heel goed omdat die op de vijfde plaats staat. En ploeg 3 vinden we terug op plaats 23. Maar nog niet alle resultaten zijn verwerkt.

Op de 60m met en zonder horden een spannende strijd tussen Yenthe Vreugdenhil en Gift Achigwe. Op de 60m vlak had Yenthe de betere start en Gift de betere finish. De betere finish zorgde voor 8.21 als eindtijd voor Gift. Yenthe kwam in 8.25 over de finish. Voor beiden was het een p.r. Gift komt daarmee in de buurt van het clubrecord dat sinds 1996 met 8.17 op naam staat van Cheyenne Nelson. Op de 60m horden was het verschil in tijd iets groter: 9.38 om 9.47, ook in het voordeel van Gift. Helaas waren beide laatste tijden met teveel rugwind. Gift kwam bij het verspringen wederom over de 5 meter met 5.03m. Stella Heijen won de 600m in 1.51.99 en Georgina Taylor het kogelstoten met een nieuw p.r. van 11.45m. Ook een nieuw p.r. voor haar op speer met 29.37m.

Landelijke stand

Jongens D
Topper Gyani Biekram ontbrak op de startlijsten. Nieuweling Dima Weitjes won de 80m vlak in 11.78. Een uitstekende tijd van Abenaezer Abraham Iftar op de 600m: 1.44.35. Maas van Kesteren was de beste op de 80m horden in 14.87 en ver met 4.43m. Maar de eerste ploeg doet het uitstekend door landelijk de tweede plaats in beslag te nemen. De tweede ploeg staat op de vierde plaats. Voorwaar uitstekende resultaten. Maar ook hier geldt dat nog niet alle resultaten zijn verwerkt.

Landelijke stand

Meisjes C
Slechts enkele C-meisjes vormden samen een ploeg(je). Drie daarvan namen de langste afstand voor hun rekening, de 1.500m. Elin v.d. Berg was de snelste met 5.44.16. De 80m horden moest worden overgelopen wegens een ontbrekend hordenrijtje. Mees de Jong was beide keren de snelste, de tweede keer in 13.71, met Edda v.d. Velden als goede tweede in 13.84. Landelijk staat de ploeg op een keurige vierde plaats, maar hierbij zij opgemerkt dat nog niet alle resultaten zijn verwerkt.

Landelijke stand

 

Pupillen
De pupillen kwamen ook uit in hun competitie, echter alleen de loopnummers omdat volgende week zaterdag 29 mei er geen ET aanwezig is.  Enkele opvallende prestaties.

JPA1 Leule Abraham Iftar was de snelste op de 1.000m in 3.39.51. JPB Asiah Bunt had iets teveel rugwind op de 40m mte 6.93.

Overige nummers
Levi Casilio en Dominique Zwiep noteerden snelle 100m-tijden: Levi 10.79 en Dominique 10.98. Op de 800m drie mannen onder de 2 minuten, waarvan Milco Hahury de snelste was met 1.58.99, op de voet gevolgd door Tomas van Wijngaarden 1.59.07 en Benjamin Manuel 1.59.70.

JB Sebastiaan den Hartog verbeterde zijn p.r. op kogel tot 14.92m. Joris Tammes (JB) had een uitstekende prestatie op speer met 50.56m.

Het polsstokhoogspringen werd afgelast wegens een defect aan de polshooginstallatie. Gezien de weersomstandigheden zullen de spring(st)ers daar niet rouwig om zijn geweest.

Uitslagen