BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Team NL met Bonevacia pakt goud bij World Relays! Mannen 4 x 100m DQ

Chorsów (Polen), 1-2 mei 2021 – WK estafettes. Liemarvin Bonevacia eindigt met drie landgenoten als bij de Word Relays op het onderdeel 4 x 400m!

Mannen 4 x 400m
Nog nooit vertoond! Nederland pakt goud bij de World Relays op de 4 x 400m. Nadat het viertal Dobber, Bonevacia, Angela en Van Diepen afgelopen maart al Europees indoorkampioen was geworden, stond het kwartet nu  op het hoogste treedje bij de World Relays, voorheen het WK estafette. In dezelfde samenstelling en loopvolgorde als gisteren heeft het team een geweldige prestatie geleverd. Jochem Dobber (AV Suomi) was startloper en gaf het stokje als tweede over aan Liemarvin. Die nam direct de kop en moest pas op het laatste stuk de leiding afstaan aan Zuid-Afrika. Ramsey Angela (PAC) liep een geweldige 400m en liet zich totaal niet imponeren door de overige atleten. Door prima te wisselen op Haag Atletieker Tony van Diepen kon die meteen de kop nemen. Maar na de bocht werd hij voorbij gestreefd maar kon goed aanhaken. Tony staat bekend dat hij het laatste stuk nog veel in de benen heeft en dat was nu ook het geval. Met ruime voorsprong van zeker 10m finishte Nederland dus als eerste! De tijd was iets langzamer dan gisteren: 3.03.46. Maar dat doet niet terzake. Liemarvin sprong direct na de finish op Tony af en gezamenlijk met de andere twee lopers werd op de baan en klein feestje gevierd. Liemarvin kuste een paar keer het tartan. Het vrouwenteam 4 x 400m was er als de kippen bij om de mannen te feliciteren met dit geweldige succes. Nu door naar de Olympische Spelen van Tokio waar Nederland sinds 1980(!) weer zijn opwachting mag maken op dit onderdeel.

Mannen 4 x 100m
Op dit onderdeel heeft Nederland al een Olympisch ticket op zak. Gisteren werd de serie winnend afgesloten met Churandy Martina als slotloper. Op zondag 2 mei werd Churandy uit voorzorg gespaard door coach Laurent Meuwly met het oog op de Olympische Spelen aangezien het in stadion redelijk fris en regenachtig was. Zijn plaats werd ingenomen door clubgenoot Hensley Paulina. De start was in baan 7 met Joris van Gool (Spiridon) als startloper die het stokje overgaf aan Taymir Burnet. Taymir liep – als 200m loper – het lange rechte stuk en gaf over op Hensley Paulina. Die liep een goede bocht, maar Christopher Garia had de snelheid niet helemaal goed ingeschat en vertrok te vroeg. Daardoor kreeg hij niet het stokje in handen en was diskwalificatie het gevolg. In die finale waren er overigens nog drie diskwalificaties.

Bekijk filmpjes via de site van de NOS.

Uitslagen