BaanatletiekSportnieuwsTopsport

NR op steeple voor Van der Reijken, slecht weer in Gateshead voor Sedney

Rehlingen (BRD), 23 mei 2021 – Pfingstsportfest. Tijdens wedstrijden in het Duitse Rehlingen verbetert Irene van der Reijken haar eigen Nederlands record tot 9.33.83 (was. 9.34.80). Zij wint hiermee de wedstrijd met 2 seconden voorsprong op nummer 2, de Duitse Elene Burkard.

Irene kruipt steeds dichter bij de limiet voor de Olympische Spelen, want die staat op 9.30.00. Als zij deze limiet niet weet te slechten, volstaat ook een plaats in de top 34 van de wereld over 2021. Wat dat betreft, zit ze voorlopig heel goed, want met deze nieuwe Nederlandse recordtijd staat ze op nummer 10 van de wereld van dit jaar!

 

Uitslagen

 

Gateshead (GB), 23 mei 2021 – Diamond League. Koud en zéér nat!

Zoë Sedney neemt deel aan de eerste Diamond League wedstrijden van het seizoen. Ze komt uit op de 100m met en zonder horden. Door het bijzonder slechte weer komt ze niet tot toptijden: 12.21 en 13.57. Met de laatste tijd wordt ze zesde in de wedstrijd.

Uitslagen