Sportnieuws

Bonevacia naar OS in Tokio op 4 x 400m

Chorzów (Polen), 1 mei 2021 – WK estafette. In het weekend van 1-2 mei worden de wereldkampioenschappen estafette gehouden. Een plaats bij de eerste 8 (finale) geeft recht op een Olympisch ticket.

Onze clubgenoot Liemarvin Bonevacia is er met 3 landgenoten in geslaagd de finale te behalen op de 4 x 400m. In de tweede serie kwam Liemarvin als tweede loper in actie en wist de tweede plaats te consolideren toen hij het stokje overgaf aan stadgenoot Ramsey Angela (PAC). Tony van Diepen (Haag Atletiek) was slotloper en met een goed eindschot wist hij de serie winnend af te sluiten in de prima tijd van 3.03.03. Later bleek dat de snelste tijd te zijn van de drie series. Daarmee was een plaats in de finale veiliggesteld en daarmee ook een plaatsje in het vliegtuig naar Tokio. Maar óók heeft het team een ticket op zak voor het WK atletiek 2022 in het Amerikaanse Eugene.

Nederland deed het overigens heel goed. Ook bij de vrouwen 4 x 400m werd de snelste tijd neergezet. En de koek was nog niet op. Bij de vrouwen 4 x 100m werd naast de snelste tijd, ook een Olympisch ticket veiliggesteld.

Bij de 4 x 100 mannen had Nederland al een Olympisch startbewijs op zak omdat tijdens het WK in Doha (2019) een vierde plaats werd bereikt. In de eerste serie won Nederland nipt, met drie clubgenoten. Startloper Joris van Gool (Spiridon) gaf over op Taymir Burnet, die het stokje vervolgens wisselde met Christopher Garia. Good old Churandy Martina was de slotloper die nog fel op de huid werd gezeten door de slotloper van Ghana. Churandy is trouwens de enige van het team die alle voorgaande edities van het WK estafette heeft meegedaan (2014, 2015, 2017 en 2019).

Uitslagen