BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Goede prestaties van onze Amerikagangers

Rotterdam, 16 april 2021 – Enkele van onze clubleden studeren in de USA en leveren ondertussen ook goede prestaties.

Noah Chokri studeert in Texas. Hij had onlangs te maken met langdurige stroomuitval en overleefde enkele dagen op een dieet van water en koekjes. Desondanks wist hij zijn p.r. op ver zeer dicht te benaderen (7.26m) door op 9 april jl. in San Antonio (Texas) tot 7.23m te komen.

Enid Duut, overgekomen van stadgenoot PAC, is goed bezig op kogel en discus. Het zal niet lang meer duren voordat zij de magische grens van de 50m gaat overschrijden. Op 2 april wierp de schijf van 1 kilo naar de respectabele afstand van 49.89m in Gainesville (Florida). Op kogel kwam ze tot 13.35m en dat was in Raleigh (North Carolina).

Tot slot Karlijn Schouten, overgekomen van het Dordtse Fortius. Op 27 maart jl. overschreed ze voor de eerste maal in haar leven de grens van 4 meter op polshoog met 4.01m. Daarmee staat ze nu op de dertiende plaats in de AT-lijst van Nederland. Dat was in het Murray (Utah).