BaanatletiekJeugdWedstrijden & Uitslagen

Goede prestaties bij pupillencompetitie en onderlinge wedstrijd #3

Rotterdam, 11 april 2021 – Virtuele pupillencompetitie en derde onderlinge wedstrijd. Ondanks de vele slechte weersvoorspellingen in de voorafgaande dagen, bleef het wonderwel droog en was het zonnetje regelmatig door de wolken te zien. Maar frisjes was het wel voor de tijd van het jaar.

Daarnaast nog een primeur voor RA. Bij de vorige wedstrijden was er ook al een livestream beschikbaar, maar nu had Nils Bebelaar ervoor gezorgd dat ook meteen de prestaties in beeld kwamen. Bij de loopnummers kon men ook de tijd zien. Hulde voor Nils! Zie ook hieronder voor een sfeerimpressie van de wedstrijd.

Pupillen
Vanwege corona geen pupillen van andere verenigingen over de vloer. Iedere vereniging hield de competitie met eigen leden op de eigen baan. PAC gelastte de wedstrijd op zaterdag af vanwege het slechte weer.

Hieronder de belangrijkste resultaten.

Bij de JPA1 staat Robin v.d. Gaag ver bovenaan met Ferre Alkemade op een prima tweede plaats. Robin was met zijn 3.26.8 op de 1.000m verreweg de snelste van allemaal, want verder liep er niemand onder de 4 minuten. Ook kwam er niemand in de buurt van zijn 1.26m op hoog.

Bij de JPA2 zien we Feije Hagemans op de derde plaats.

Jemairo Zeegelaar staat met bijna 1.000 punten bovenaan de ranglijst bij de JPC. Vooral zijn vertesprong van 3.25m mocht er zijn.

In de jongste categorie staat Jax Otte op plaats 3, op de voet gevolgd door Elai Schipper (487 om 434 punten).

Met de tweede plaats bij bal (16.69m) zorgde Cato Groen ervoor dat ze nu op de derde plaats staat bij de MPA1. Bij de MPA2 staat Mina Chokri bovenaan de ranglijst mede door de 7.55m bij kogel. Zij was de enige over de 7 meter. Josephina Altona was de snelste op de 1.000m met 3.40.3 en staat vierde in de rangschikking.

Uitslagen

Onderlinge wedstrijd
Veel belangstelling van clubleden, vooral in de jongste categorieën. Er kon worden ingeschreven voor een minimeerkamp of voor individuele nummers.

JD Yerne Biesterveld verbeterde zijn eigen clubrecord met maar liefst 32 cm tot 2.55m. Zijn p.r. was 2.34m, maar dat was nog bij Fortius, zijn vorige club. Gyani Biekram verbeterde zijn p.r. op de 80m tot 10.69. Op de weinig verlopen 1.000m steeple liet Abenaezer Abraham Ifter er geen twijfel over bestaan wie de snelste was: 3.25.65. Goede tweede was Swen van Schaik met 3.31.07.

Bij de JB een uitstekende (winnende) discusworp van Sebastiaan den Hartog met 44.50m. Daarmee liet hij zien dat hij de discusgenen van zijn moeder heeft geërfd. Op de 100m eindigde hij gelijk met Joris Tammes: 11.57. Op pols sprong hij 3.45m, maar tweelingbroer Benjamin was gelukkig weer hersteld van een blessure en kwam over 3.65m.

JA Jip Haest overbrugde een hoogte van 4.35m bij het polshoog en was daarmee de beste van de dag.

Op de 800m werd er snel gelopen door Ilias el Khattabi. Met zijn 1.56.14 was hij bijzonder tevreden omdat hij al 3 jaar geen 800m had gelopen. Ook Milco Hahury eindigde nog onder de 2 minuten met 1.58.20. Tomas van Wijngaarden bleef daar net boven met 2.00.50. Bij de vrouwen was er een felle strijd tussen Ilona van der Giessen en Tessa Nieuwenhuizen die pas op de meet werd beslist in het voordeel van Ilona: 2.19.47 om 2.19.67.

Dank aan alle juryleden en andere vrijwilligers die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.

Uitslagen

Link naar meerkampklassement van alledrie de wedstrijden

Foto’s: Nicolette Biesterveld – Rijerkerk