BaanatletiekJeugdWedstrijden & Uitslagen

Geslaagde tweede onderlinge wedstrijd op de Nenijto

Rotterdam, 28 maart 2021 –  Tweede onderlinge wedstrijd. Ook de tweede onderlinge wedstrijd kende een groot aantal jeugdige deelnemers. Gelukkig bleef het droog, maar de harde wind was soms toch best wel frisjes. Bij 1 hordenserie werd zelfs 8,5m/s gemeten!

’s Morgens waren de jongste leden aan de beurt, ’s middags de junioren en enkele (neo)senioren tot 27 jaar.

Jongens D
Met ruim 100 punten voorsprong wist Jamie van Delden de meerkamp naar zich toe te trekken, waarbij de 1.000m zowel in de meerkamp als los nummer kon worden gelopen. Abenaezer Abraham Iftar noteerde ondanks tweemaal forse wind tegen op het rechte stuk aan de Bentincklaanzijde, een prima tijd van 3.19.29 op de 1.000m. Op de 80m horden was Gyani Biekram een klasse apart met 12.47, maar met teveel rugwind (2.6 m/s). Ook op kogel was hij de beste met 10.12m.

Arno Tavenier is trainer van het polsstokhoogspringen en heeft ondertussen al een aardig groepje polsspringers bij elkaar gesprokkeld waar hij training aan geeft. En zo zien we 3 D-jongens waarbij Yerne Biesterveld meteen maar het clubrecord verbeterde tot 2.23m. David van der Velden verbeterde zijn eigen beste prestatie tot 2.03m.

JPA1
Robin v.d. Gaa
g was de beste op de meerkamp want hij won alledrie de onderdelen met Lieven Vreugdenhil op de tweede plaats, die op die onderdelen ook tweede werd. Ferre Alkemade was de nummer 3.

JPA2
Met bijna 200 punten voorsprong eindigde Lucius v.d. Velden op de eerste plaats met als letterlijk hoogtepunt 1.30m bij het hoogspringen.

JPB
Asiah Bunt was de beste op de meerkamp van de vier deelnemers. Pieter v.d. Horst sprong het hoogste met 1.10m.

JPC
Met ruim 1000 punten ging Jemairo Zeegelaar met de overwinning op de meerkamp naar huis. Dyshairo Gambier was de enige die de medicinebal over de 5 meter wist te krijgen met 5.26m.

JPD
Van de drie deelnemers was Yannick Zijlstra de beste met 690 punten.

MPD
De 40m sprint was de basis van de overwinning van Aurélie Goldmann.

MPC
Ayla Sofia Valentina Epker behaalde 793 punten en dat was goed voor de eerste plaats.

MPA1
Cato Groen was zondermeer de beste van de vier deelneemster met bijna300 punten voorsprong op nummer 2 Puck van Dam.

MPA2
Met 1710 punten eiste Mina Chokri de eerste plaats voor zich op. Dat kwam mede door het prachtige resultaat bij het hoogspringen: 1.35m. En dat een verbetering van haar p.r. met maar liefst 24(!) cm en het beste resultaat van de dag op dit onderdeel (ook beter dan de jongens).

Meisjes D
Zondermeer de grootste groep deelneemsters in deze categorie met 17 meerkampsters waarvan Gift Achigwe de beste was met bijna 200 punten voorsprong op nummer 2 Eva Bouman en iets meer dan 300 punten op Georgina Taylor. De laatste sprong ook nog 1.93m op pols.

Meisjes C
Mees de Jong en Nina Stam waren de enige 2 deelneemster die aan de meerkamp meededen. Mees deed daarnaast nog mee met pols (2.53m). Daarbij raakte ze haar clubrecord kwijt aan Femke Wijbenga die tot 2.83m kwam. Elin v.d. Berg was met 2.48.60 de snelste op de 800m in 2.48.60, daarbij in felle strijd verwikkeld met A-juniore Lora Poposka die op de meet het – minieme- verschil wist te maken (2.48.58 om 2.48.60).

JA
Jip Haest won het polshoog met de prima hoogte van 4.33m.

Senioren
Arthur Camps trotseerde de forse tegenwind het best op de 1.500m en dankzij een formidabele eindsprint liep hij 4.09.47.

In Amerika kwam Karlijn Schouten tot de uitstekende hoogte van 4.01m.

Uitslagen

Hieronder enkele sfeerimpressies. Foto’s: Nicolette Biesterveld – Rijerkerk