BaanatletiekJeugdWedstrijden & Uitslagen

Geslaagde eerste onderlinge wedstrijd op de Nenijto

Rotterdam, 14 maart 2021 –  Eerste onderlinge wedstrijd voor pupillen, junioren en enkele senioren.

Aangezien er geen wedstrijden mogen worden gehouden met leden van andere verenigingen, organiseert RA enkele onderlinge wedstrijden. De eerste in een reeks van drie was op zondag 14 maart. De weergoden lieten RA niet in de steek, want het bleef de gehele dag droog en de wind viel alleszins mee. En dat in tegenstelling tot een dag eerder waarin het soms met bakken uit de lucht kwam vallen en de wind zich ook behoorlijk liet gelden.

De thuisblijvers konden via een livestream meegenieten van de wedstrijd, mogelijk gemaakt door Nils Bebelaar. De livestream is hier terug te kijken op YouTube.

Er kon worden ingeschreven voor een meerkampje of op enkele individuele nummers. Er was zelfs een officiële fotograaf ingehuurd, en niet de minste: Ed Turk heeft over de gehele dag meer dan 1.100 foto’s gemaakt. Gelukkig kon hij de Nenijto nog vinden want hij was hier al in een halve eeuw(!) niet meer geweest….

Iets meer dan 100 kinderen hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd, waaronder ook een aantal nieuwe leden. Zo was daar de tweeling Sebastiaan en Benjamin den Hartog die over zijn gekomen van CAV Energie. Hun moeder is Bertina Ockeloen die in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw lid was van RA en een verdienstelijk discuswerpster was (p.r. 39.90m).

In de ochtenduren waren de pupillen aan de beurt waarin, ondanks de redelijk frisse omstandigheden, goede prestaties werden geleverd. Alle categorieën sprongen ver, gooiden bal en liepen een lange afstand.

Hieronder enkele prestaties die er uitsprongen. Bij de MD een tweetal atletes waarvan verwacht mag worden dat die het clubrecord op ver dit jaar wel eens zouden kunnen verbreken. Dat staat nu op 5.01m van Kahlan Geluk uit 2014. Gift Achigwe kwam daar toch aardig dichtbij met 4.90m en ook Yenthe Vreugdenhil sprong behoorlijk ver met 4.80m. Helaas geen windmeter aanwezig zodat deze prestaties niet in aanmerking komen voor een notering in de top 10 AT. Dat deed Georgina Taylor wel door de speer 28.72m weg te werpen waarbij aangetekend dat zij bijna net zo hoog als ver gooide…. JD Gyani Biekram komt met een worp van 36.51m ook in de top 10 AT van RA. Daarmee komt hij in de buurt van het baanrecord (37.80m) dat al 30 jaar op naam staat van Rowdy Middelkoop (Parthenon).

Bij de afsluitende 1.000m kon Ilias el Khattabi (neo) een nieuw p.r. noteren van 2.29.16. En dat was een verbetering van 7 seconden.

Uitslagen

Foto’s van Ed Turk (het is een minisite verdeeld in de verschillende categorieën die nog niet compleet zijn. Alles waar een groen vinkje achter staat, is compleet).

Foto boven: © Ed Turk. Foto is met schriftelijke toestemming van Ed geplaatst.