BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Brons voor Bonevacia, Sedney naar halve finale op EK indoor

Torun (Polen), 6 maart 2021 – EK Indoor. Liemarvin Bonevacia pakt brons in de finale van de 400m.

Met maar liefst drie Nederlanders in de finale van de 400m, beloofde dit nummer een spektakelstuk te worden. Liemarvin, met 45.99 bovenaan de Europese seizoensranglijst, startte vanuit baan 3. De andere Nederlanders Dobber en Van Diepen vanuit baan 5 en 6. Daar tussenin startte de Spanjaard Husillos die behoorlijk snel van start ging en de leiding nam na 1 ronde. De Nederlanders deden verwoede pogingen om hem voorbij te gaan, waarbij Liemarvin op plaats 2 er van alles aan deed om de Spanjaard te passeren. Maar dat lukte – helaas – niet en op de meet werd hij nog geklopt door landgenoot Van Diepen. Dus na het brons van 2017 in Belgrado, nu wederom een bronzen plak voor onze clubgenoot. Eindtijd: 46.30. Morgen lopen deze drie trainingsmaatjes in het 4 x 400m team, aangevuld met Ramsey Angela van stadgenoot PAC waarbij een medaille zeker tot de mogelijkheden behoort.

In de ochtenduren kwam Zoë Sedney in actie in de series van de 60m horden. De eerste drie aankomenden + een aantal tijdsnelsten zouden doorgaan naar de halve finales. Zoë finishte als 2e in de uitstekende tijd van 8.01, slechts 3/100 van een seconde boven haar eigen Nederlands record. Morgen, zondag 7 maart, zien we haar terug in de halve finale om 13.30 uur en – hopelijk – ook in de finale om 17.15 uur.

Uitslagen

Chronoloog