BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Bonevacia naar finale 400m op EK Indoor

Torun (Polen), 5 maart 2021 – EK Indoor. Onze clubgenoot Liemarvin Bonevacia is erin geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 400m bij het EK indoor in het Poolse Torun.

Liemarvin moest ‘s morgens al aantreden voor de series van de 400m. In de laatste van maar liefst 9 series, gaat de winst naar Liemarvin Bonevacia in 46.69. ‘De coach vroeg me om  in de series eenvoudig een 46.60 te lopen. Dat heb ik gedaan, dus alles verloopt volgens plan,’ aldus Bonevacia. De andere Nederlanders op de 400m, Tony van Diepen (Haag Atletiek) en Jochem Dobber (AV Suomi), wisten ook hun series te winnen en dus drie Nederlanders in de halve finales van de 400m.

Dezelfde dag, maar dan ‘s avonds na 19 uur, vonden die halve finales plaats. Liemarvin kwam uit in de tweede halve finale. In de eerste halve finale, waarin alleen de eerste 2 aankomenden zich plaatsen voor de finale, kwam landgenoot Van Diepen als eerste over de finish in de uitstekende tijd van 46.07, slechts 8/100 van een seconde boven het NR van Liemarvin. Liemarvin nam na 200m de kop die hij niet meer afstond en met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de finish in 46.76, iets langzamer dan de tijd in de series. Ook de derde halve finale werd door een landgenoot gewonnen. Jochem Dobber finishte in 46.56. En zo werd er geschiedenis geschreven: nog nooit kwamen er in de finale van een 400m bij de EK indoor drie Nederlanders uit. Deze finale vindt plaats op zaterdag 6 maart om 20.10 uur.

Op zaterdag komt clubgenote Zoë Sedney in actie op de 60m horden om 12.10 uur. Mocht ze zich voor de halve finale plaatsen, die vindt zondag plaats om 13.30 uur.

Uitslagen

Chronoloog