BaanatletiekSportnieuwsTopsport

Sedney snelt naar NR en limiet voor EK indoor

Düsseldorf (BRD), 31 januari 2021 – Tijdens indoorwedstrijden in het Duitse Düsseldorf snelde MA Zoë Sedney naar een uitstekende 8.04 over de 60m horden. De limiet voor het EK indoor voor senioren ligt op 8.05. Het EK indoor wordt dit jaar gehouden in het Poolse Torun (4 – 7 maart).

Haar oude persoonlijk record was 8.18. „Ik ben heel erg blij dat het meteen in mijn eerste wedstrijd al lukt”, vertelt Sedney. „De afgelopen maanden heb ik heel erg gewerkt om tussen de horden sneller te worden en dat zie je meteen terug in de tijd. Natuurlijk droom je van een ticket voor de EK Indoor en als het dan lukt is dat mooi.” Geen trainingskamp in verre oorden voor Sedney zoals vele anderen, maar dagelijks trainen met haar coach Brendan Troost bij het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam. „Zoë accelereerde goed door na de eerste horde en bleef doorversnellen tussen de horden”, zag Troost. „Hard werken en een goed stevig krachtprogramma betaalt zich uit.” De tijd van 8.04 is ook goed voor een verbetering van haar eigen Nederlandse record en een nieuw clubrecord bij de MA. Op de AT-lijst bij de vrouwen staat ze nu op een hele mooie vierde plaats.

M35 Churandy Martina liep ook de 60m, maar dan zonder de horden en finishte in 6.89. De EK indoor is geen hoofddoel voor hem dit jaar. Zijn focus ligt op deelname aan de OS te Tokio aankomende zomer, waarvoor hij zich hoopt te kwalificeren op de 100m, 200m en de 4 x 100m. Het zou een prachtige afsluiting van zijn carrière zijn.

In het Franse Lièvin liep Marissa Damink op 30 januari naar een prima tijd op de 800m in 2.07.12. Dat is ongeveer een halve seconde boven haar persoonlijk record.

Els Vader raakte haar stokoude Nederlandse record op de 200m (23.34 uit 1988) kwijt aan Lieke Klaver van SAV die in Wenen op zaterdag 30-1-2021, tot 23.17 kwam.