SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

NK indoor senioren: 1x goud, 4x zilver en twee NRs

Apeldoorn, 20-21 februari 2021 – NK indoor senioren. De RA-equipe leverde goede prestaties met als beloning 1 gouden en 4 zilveren plakken en maar liefst 2 Nederlandse records.

Vrouwen
Alle eer voor Zoë Sedney, nog maar 19 jaar oud. Op de 60m horden noteerde ze in de series 8.14 seconden. In de finale werd ze pas op de laatste 10 meter geklopt door internationale topper Nadine Visser (SAV) die alle zeilen moest bijzetten om Zoë te kloppen. Nadine noteerde 7.90 en Zoë kwam voor het eerst onder de 8 seconden en verbeterde daarmee voor de tweede maal dit jaar haar eigen NR en bracht het op 7.98. Een zilveren plak was haar deel.

Op de 1.500m ging Irene van der Reijken lang mee in de kopgroep. In de één na laatste ronde moest ze een gaatje laten vallen, maar in de laatste ronde kwam ze sterk terug en finishte uiteindelijk zéér nipt als vierde in een nieuw p.r. van 4.27.90. Het verschil met de nummer 3 was slechts 1/100 van een seconde!

In de serie van de 800m eindigde Marisa Damink, vorig jaar nog goed voor de bronzen plak, als tweede achter Suzanne Voorrips (Groningen Atletiek) en hoopte als één van de tijdsnelsten door te gaan naar de finale. Dat was helaas niet het geval, daar er in de andere series sneller werd gelopen.

Op de halve afstand geraakte Kim Rossen helaas niet in de finale ondanks de goede tijd van 56.11.

Mannen
Liemarvin Bonevacia verkeert in uitstekende vorm. Wist hij in de series op zaterdag zijn beste seizoenstijd te noteren met 46.39, op zondag deed hij er nog een schepje bovenop door voor het eerst onder de 46 seconden te duiken en meteen maar het Nederlands record te verbeteren tot 45.99. Hij pakte het record terug van Tony van Diepen (Haag Atletiek) die in 2019 het record van Liemarvin (46.26) verbeterde tot 46.13.

Dat de finale spannend zou worden, stond na de series al vast met 5 man onder de 47 seconden. In de finale nam na 200m Ramses Angela van stadgenoot PAC de kop, maar voor het ingaan van de laatste bocht nam Liemarvin het over en finishte uiteindelijk in de uitstekende tijd van 45.99, een nieuw Nederlands record. Hij kan nu met een gerust hart afreizen naar het Poolse Torun waar de EK indoor zullen plaatsvinden van 5-7 maart 2021. Hij staat nu eerste op de Europese seizoensranglijst. Eveneens op de 400m kwam eerstejaars JA Isaya Klein Ikkink in actie. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord tot de uitstekende tijd van 48.39. Dat kan straks outdoor wel eens een 47-er worden.

Tarik Tahiri prolongeerde zijn zilveren plak van vorig jaar op h.s.s. met een afstand van 14.40m, vorig jaar nog 14.76m. Sam Kranse kwam tot een nieuw indoor p.r. voor RA op polshoog met 4.77. Die hoogte was goed voor de zilveren medaille. Nieuweling Duane van Dijkhuizen (A) kwam tot de prima hoogte van 4.52m. In de top 10 AT van RA is hij zijn trainer Arno Tavenier voorbij.

Christopher Garia moest de eer hooghouden van RA in de finale van de 60m. Achter Joris van Gool (Spiridon) eindigde hij als tweede in 6.71 en dat is slechts 1/100 van een seconde boven zijn persoonlijk record.

Op verspringen stonden 2 RA’ers aan de start. Na outdoor in 2020 niet gesprongen te hebben, kwam Dudly Boeldak – vorig jaar nog goed voor de zilveren plak – niet tot een geldige poging. Dat was uiteraard bijzonder zuur voor hem. Ranki Oberoi kwam dat gelukkig wel en zijn beste afstand was 6.64m.

Uitslagen