Sportnieuws

Clubkampioenschappen

Rotterdam, 11 oktober 2020 – Clubkampioenschappen. Ondanks de sombere weersvoorspellingen bleef het vrijwel de gehele wedstrijd droog op wat gespetter na. Deze wedstrijd was coronaproof georganiseerd. Ouders en andere belangstellenden mochten dan ook niet het terrein op, behalve als ze als jury waren ingedeeld. We kunnen terugkijken op een prettige wedstrijd, zeker als we kijken dat landelijk vele clubkampioenschappen zijn afgelast.

Meisjes C
Teuntje Sluijter kan terugkijken op een goede dag. Niet alleen won ze de meerkamp, maar ook de zelden verlopen 300m horden.

Meisjes D
Yenthe Vreugdenhil was de beste op de 60m en uiteraard op kogel waarbij zij de enige was over de 10m, en zelfs over de 11 m, met 11.05m. Georgina Taylor was de snelste op de 1.000m. Tevens was er voor deze categorie een 300m horden in het schema opgenomen. Die werd met gering verschil gewonnen door Eva Bouman (52.95), net voor Georgina Taylor (53.16). De prestatie van Eva was zeer goed want ze kwam zeer dicht bij het clubrecord van Marijke Mannak (52.64, handtijd) uit 1992. Dus dat moet er volgend jaar maar aan!

MPA1
Mina Chokri startte niet op de 60m, daardoor ging een overwinning aan haar neus voorbij op de meerkamp. Josephine Altona stond nu bovenaan op het erepodium.

MPA2
Faith Tujeehut was een maatje te groot voor de overige jongedames met een voorsprong van bijna 600 punten. Zij won alle onderdelen van de meerkamp.

MPB
Driehonderd punten voorsprong had Cato Groen op de nummer 2 Puck van Dam. Zij was de beste op allevier de onderdelen van de meerkamp.

Jongens A
Tomas van Wijngaarden was de beste op de 100m, de 150m en ver. Daarmee won hij de meerkamp. Op de afsluitende 1.000m kon hij een nieuw p.r. in zijn dagboek noteren: 2.35.92.

Jongens B
Zonder middenafstand in de meerkamp waren Bas Stam en Ivar Meessen niet opgewassen tegen Safouan Allach die met ruim 200 punten voorsprong de overwinning wist te grijpen.

Jongens C
De afsluitende 1.000m liet hij schieten, ondanks dat dit zijn sterkste onderdeel is. Wie? Michiel Zunderman. Hij was de beste op 2 v.d. 4 onderdelen.

Jongens D
Vantevoren was wel duidelijk wie er met de eindoverwinning naar huis zou gaan: Gyani Biekram. Met zo’n 800 punten voorsprong op nummer 2 won hij alle onderdelen. Zijn nieuwe p.r.  op de 80m van 10.53 ging niet door omdat er iets teveel wind stond, waar hij wel van baalde. Een p.r. dat wel in de boeken komt, is zijn afstand op kogel met 11.04m.

Jongens PA2
Stein van Eimeren was de beste. Zijn kogelstoot van 10.96m was bijna goed voor een verbetering van het 1 jaar oude clubrecord van Gyani Biekram (11.05m).

JPA1
Lucius van der Velden ging er vandoor met de overwinning op de meerkamp.

JPB
Robin v.d. Gaag legde hier beslag op de eindoverwinning op de meerkamp dankzij de snelste (6.56) sprint en dankzij een supersnelle 1.000m (3.30.61). Ook op hoog, dat geen deel uitmaakt van de meerkamp, was hij de beste met 1.22m.

JPC
Sam Huygen won met het kleinste puntenverschil van de dag: 1625 punten om 1609 punten van Asiah Bunt. Asiah was ruim de snelste op de 600m en de enige onder de 7 seconden op de 40m. Sam was de beste met ver en bal.

JPD
Malikai Goldmann stond op het hoogste trede van het podium. Hij won 3 v.d. 4 onderdelen van de meerkamp.

 

Op de foto boven de prijswinnaars bij de JPD v.l.n.r.: David Tumbarel Rivera, Vik Ben Zineb (411) en Malikai Goldmann (410).  Foto’s onder: Sanne Vreugdenhil.

 

 

Uitslagen

Diverse foto’s

Allen die hebben meegeholpen om deze dag een leuke dag te maken voor de kinderen: hartelijk bedankt!