BaanatletiekSportnieuws

Werpvijfkamp op de Nenijto

Rotterdam, 29 augustus 2020 – Werp5kamp. Met af en toe een pittige bui, waardoor de wedstrijd even werd onderbroken, vond de jaarlijkse werp5kamp plaats.

Zowel Bart Adriaanse (JB) als Laura Blommestijn (V75) behaalden een tweede plaats in de meerkamp. Een derde plaats was er voor Michelle Blommestijn. Bij de mannen masters was Erwin Suvaal de hoogstgeklasseerde met een vierde plaats. Gisteravond te Gouda wist hij nog zijn eigen clubrecord op kogelslingeren te verbeteren tot 46.17m.

Een bijzondere vermelding verdient MB Ruth Vogels die haar p.r. op kogelslingeren (het enige onderdeel waaraan zij meedeed vandaag) met maar liefst 9 meter wist te verbeteren tot 49.11m. Zij komt hiermee in de buurt van het clubrecord van Naomi Stegman (52.23 uit 2012).

Diezelfde Naomi Stegman is na 5 jaar pauze weer actief geworden op kogelslingeren. In het Duitse Leichlingen verbeterde ze haar eigen clubrecord tot 47.30m, een afstand die ze in haar laatste poging wist te bewerkstelligen.

Uitslagen