JeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Podiumplaatsen voor RA’ers bij wintercross

Heveringen, 1 februari 2020 – Derde en laatste wintercross. Minder ereplaatsen dan vorige jaren.

MD Eva Bouman werd eerste in het eindklassement nadat ze 1x tweede en 2x eerste was geworden. Georgina Taylor werd derde in het eindklassement. Daarnaast nog vijf atletes in de top 10: Elin v.d. Berg (gedeeld 4), Stella Heijnen (gedeeld 4), Eva v.d. Molen (8), Miek Sluijter (10).

Bij de MC was Edda v.d. Velden de hoogstgeklasseerde met een 4e plaats in het eindklassement.

Asiah Bunt was de beste RA’er bij de JPC met een vierde plaats.

Robin v.d. Gaag deed de laastste wedstrijd niet mee, maar werd toch tweede bij de JPB . Lieven Vreugdenhil werd in alledrie de wedstrijden 4e en dat was ook zijn eindklassering. Ferre Alkemade (7) en Filippe Heijberg (10) staan ook nog in de top 10.

Een mooie tweede plaats voor Lucius v.d. Velden bij de JPA1. Hij wist de laatste cross te winnen, maar de winnaar van de eerste 2 crosses (Daimy van Beek van Fortuna) was niet aanwezig. Maar ja, als je niet aanwezig bent, kun je ook niet winnen. Leule Abraham Iftar zien we terug op plaats 6.

Bij de jongens D was het podium geheel groen-zwart gekleurd. Abenaezer Abraham Iftar stond op het hoogste treetje met 1 overwinning en 2 tweede plaatsen. Roman Casas de Rooij werd 2e en David v.d. Velden won de laatste cross, maar werd derde in het eindklassement. Jamie van Delden (8) en Joseph van Wijk (10) staan ook nog in de top 10.

Estafettes
Bij de JPB een tweede plaats voor RA. De meisjes PB werden drie keer derde en die klassering was ook hun deel in het eindklassement. De MPA2 eerste ploeg werden ook tweede in het eindklassement ondanks een 7e plaats in de derde en laatste cross. De jongens D liepen naar een tweede plaats. Die hadden een fraaie reeks: 3e in de eerste cross, 2e in de tweede cross en 1e in de laatste cross. De MD eerste ploeg werden tweede in de laatste cross, maar wel eerste in het eindklassement. De tweede ploeg werd nog keurig derde.

Uitslagen

Op de foto boven v.l.n.r.: Tessa van Vlaanderen, Stella Heijen. Onder v.l.n.r.: Yenthe Vreugdenhil. Georgina Taylor en Eva Bouman.

20200201 WC3-1

Hierboven v.l.n.r.: Elin v.d. Berg, Mies van Schooneveld, Eva Bouman en Oceana Ruigrok.